Категорије
СНП

Da se nikom ne ponovi

Marija Radinović, analitičarka u Medijskom centru SNP CG, polaznica je prve Putujuće škole tranzicione pravde, koja je počela 15.10.2019. godine, u organizaciji NVO Centar za građansko obrazovanje.

Nakon jučerašnje posjete spomeniku posvećenom civilnim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije od 1991. do 2001. godine, koji se nalazi u parku na Pobrežju u Podgorici, Radinovićeva je sa ostalim polaznicima Škole danas obišla mjesta na sjeveru države na kojima su se tokom poslednjih ratova dešavali zločini, i to Bukovicu, Kaluđerski laz i Murino.

SNP CG, kao partija koja se zalaže za pravdu, toleranciju i suživot, osuđuje sve zločine bez obzira sa koje strane dolazili i čime bili motivisani. Takođe, izražavamo duboki pijetet prema svim nevino stradalim žrtvama na prostoru naše nekadašnje domovine, kao i nadu da se takva dešavanja na ovim prostorima više nikada neće ponoviti. Naše je duboko uvjerenje da će države, koje su nekada ratovale, svoju budućnost zajednički graditi kao punopravne članice evropske porodice naroda, a da će proces pomirenja dovesti do bolje međusobne saradnje i razumijevanja.

Marija Radinović

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares