Категорије
Друштво

Херцег Нови: Пријем за чланове породица палих бораца деведесетих

„Изузетну захвалност упућујем Општини, јер се овај вид пажње не прекида, али морамо да урадимо много више. Ти млади људи су заслужили много више“, казао је Радовић, подсјећајући на идеју о изградњи спомен парка који би био у склопу споменичког комплекса на Савини

У Општини Херцег Нови је по већ устаљеној традицији, а уочи Дана ослобођења града, одржан пријем за породице палих бораца деведесетих година. Њима се данас обратио предсједник Општине Стеван Катић, уз поруку да је намјера локалне управе да се ова традиција и даље настави, да се сјећамо свих њих са посебним пијететом и никада их не заборавимо, али и да сви они добију значајно признање подизањем спомен парка.

Катић је нагласио да је намјера локалне управе била да и током претходне двије године реализује овај пројекат, али због законских препрепрека и без сагласности Министарства културе, то није било могуће.

„Уколико не дође сагласност Министарства културе, ми ћемо у договору са свима вама и вашим представницима пронаћи алтернативу о којој смо већ раније разговорали, како бисмо следеће године у исто вријеме поред спомен плоче одали дужно признање свима који су изгубили животе у том рату“, закључио је Катић.

Предсједник Удружења бораца рата 1990-1995 Ђорђије Радовић захвалио се руководству Општине Херцег Нови на истрајности и труду да се пали борци рата деведесетих не препусте забораву.

„Изузетну захвалност упућујем Општини, јер се овај вид пажње не прекида, али морамо да урадимо много више. Ти млади људи су заслужили много више“, казао је Радовић, подсјећајући на идеју о изградњи спомен парка који би био у склопу споменичког комплекса на Савини.

Он је присутнима обећао да ће заједно са осталим члановима Удружења уложити сву снагу и вољу да се коректном комуникацијом, договором и заједничким планирањем остваре тежње породица палих бораца.

Члановима породица уручена је и скромна новчана помоћ. Пријему су присуствовали потпредсједници Данијела Ђуровић и Милош Коњевић, савјетница предсједника Тамара Вујовић и Главни градски администратор Ненад Ђорђевић.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.