Категорије
СНП

Nadlezni da riješe problem kako studenti ne bi ispaštali zbog njihove neozbiljnosti

Mr Marija Radinović, analitičarka u Medijskom centru SNP CG

Igre oko plaćanja školarine za magistarske studije nikako da se završe. Tako smo nedavno saznali da je Građevinski fakultet donio odluku da će svi studenti magistarskih i doktorskih studija, koji do 25. oktobrane uplate 1.000 eura preko već plaćene školarine, biti ispisani sa te univerzitetske jedinice.

Čini se da kanali komunikacije između Ministarstva prosvjete i Univerziteta Crne Gore ne funkcionišu najbolje. Samo tako se može objasniti ovakav postupak uprave Građevinskog fakulteta kada je sva javnost Crne Gore upoznata sa dogovorom koji su postigli ministar Damir Šehović i predstavnici studenata, a koji predviđa ukidanje bilo kakvog dodatnog plaćanja školarine.

S obzirom da smo u saznanju da su magistrandi sa ovog fakulteta već počeli da plaćaju navedenu sumu kako bi izbjegli ispis, tražimo od nadležnih institucija da prestanu da prebacuju odgovornost s jednih na druge i da usaglase stavove oko ovog značajnog pitanja, kako bi se izbjeglo da studenti zbog njihove neozbiljnosti i nerada budu dovedeni u još nepovoljniji položaj.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.