Категорије
Друштво

Шћекић: Отварање ЈYSK-а основа за јачање и унапређење привредног развоја у Беранама

Предсједник општине Драгослав Шћекић данас је свечаним пресијецањем врпце отворио врата новог малопродајног објекта Међународног данског ланца намјештаја и декоративног ентеријера JYSK, који се налази на Рудешу.

Предсједник Шћекић је том приликом изразио задовољство што је групација JYSK проширила своју продајну мрежу и свој чувени дански бренд у Беранама, истичући да се изградњом оваквих објеката ствара добра основа за јачање и унапређење привредног развоја у нашем граду.

„Реализацијом овог пројекта отворена су нова радна мјеста, чиме се повећава запосленост, поспјешује привредна активност и доприноси укупном развоју нашег града, а кроз запослење у JYSK- u око 30 породица ће имати додатно примање, што је огроман искорак у односу на број незапослених у Беранама“, казао је Шћекић.

Предсједник је истакао да је за Беране веома значајно што га привредници и привредни субјекти препознају као значајну и повољну дестинацију за развој бизниса и остваривања пословних циљева.

„То нас радује, јер долазак једног бренда повлачи нове могућности, уз постојеће, које већ имају централну улогу на сјевероистоку државе. Завршетак овог и других објеката, чија градња је у току, као и оних чији почетак предстоји, представља мјеру успјешности нашег рада. Очекујем да ће ово бити додатни замајац за све оно што радимо кроз Бизнис зону, да ћемо отворити нове производне капацитете и нова радна мјеста и на задовољство свих грађана од Берана створити средину која ће дати свима могућност да ради и заради“, додао је Шћекић.

Овај импозантни објекат, који се простире на 3.600 квадрата, по својим карактеристикама представља један од најсавременијих објеката ове намјене у Црној Гори, које купцима нуди 27.000 артикала за домаћинства, ресторане и хотеле.

Директор “ЈYSK”-а за нашу државу, Драган Кораћ казао је, да је вриједност инвестиције око 1.700.000 еура и да је тренутно запошљено око 30 људи.

„Када отворимо још нових садржаја који прате “ЈYSK” – ресторан, кафетерију, пицерију, играоницу и апотеку упослићемо још десетак радника“, казао је Кораћ.

Он објашњава да је компанија ДОО „Еуро Дом“ дио франшизне мреже ланца данског бренда ЈYSК.

Izvor: Berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.