Категорије
СНП

SNP podržava proteste DF-a

Upitan da li će učestvovati u organizaciji protesta ili će se na njima pojavljivati samo kao podrška, Joković jeodgovorio da će o tome odlučiti naknadno i da će to biti stvar dogovora nakon razgovora sa organizatorima

Socijalistička narodna partija (SNP) podržaće proteste koji je najavio Demokratski front (DF). To je u izjavi za „Dan“ potvrdio Vladimir Joković, lider SNP-a.

– Odbor za sveobuhvatne reforme izbornog i drugog zakonodavstva neće ništa učiniti i jasno je da je potreban drugačiji način borbe da bi se opozicija izborila za fer i slobodne izbore. Protesti koji su održani u januaru bili su masovni, ali, nažalost, nisu postigli nikakav uspjeh zbog raznih dešavanja. Stoga mislim da je potrebno okupljanje i jedinstvene akcije opozicije, da nije dovoljan samo rad u Odboru za izborno zakonodavstvo, već da se, ako treba, i protestima izborimo za tehničku vladu, koja je jedini garant sprovođenja fer uslova na sledećim izborima – jasan je Joković.

Upitan da li će i učestvovati u organizaciji izbora ili će se na njima pojavljivati samo kao podrška, on je odgovorio da će o tome odlučiti naknadno i da će to biti stvar dogovora nakon razgovora sa organizatorima.

– Pričaćemo sa organizatorima o svemu. Zasad smo samo iz medija čuli da su najavljeni protesti. U svakom slučaju, mi smo otvoreni za razgovor sa svim opozicionim partijama i želimo opoziciono jedinstvo i zajedničko opoziciono djelovanje – istakao je Joković.

U Demokratskoj Crnoj Gori nisu željeli da komentarišu poziv DF-a na nove proteste.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.