Категорије
СНП

Lalošević: Stimulišimo mlade da ostanu ovdje

“Dobro je da se opredjeljuje 100.000 eura za podršku razvoju preduzetništva u opštini Bar, jer se na taj način pokušava omogućiti mladim ljudima da razviju duh kreativnosti i otvaranjem novih radnih mjesta vežu svoju sudbinu za ovaj naš prostor.
Ali, s druge strane za bojati se da će i ovaj program biti mrtvo slovo na papiru i da će se umjesto stimulisanja preduzetničke kulture ovo iskoristiti za favorizovanje dijela određenih, vladajućih struktura” ,kazao je Vasilije Lalošević, odbornik SNP u barskom parlamentu na današnjoj sjednici SO Bar.

“Imamo značajnu budžetsku rezervu, povećajmo ovaj fond i omogućimo zaista stvarnu subvenciju onim ljudima koji imaju ideje,biznis planove. S druge strane, na državnom nivou ubacuje se i sipa „u bunar“ gubitašima veliki novac, a od njih društvo, nažalost, nema puno koristi”, istakao je Lalošević.

Prema riječima Laloševića, ključno je pitanje da li su sredstva koja će se dodijeliti dovoljna da opstanu te male firme od dvoje-troje zaposlenih.

“Kakav je ukupni poslovni ambijent u društvu i da li će monopol koji vlada kod nas ugušiti ovo malo volje kod mladih ljudi koji hoće da rade i žive ovdje. Crna Gora mora biti zemlja jednakih šansi za sve i omogućiti talentovanim ljudima da opstanu i ostanu tu”,kazao je Lalošević.

“Na kraju, ko će nam garantovati da ce Komisija za raspodjelu ovih sredstava pravično i ravnomjerno podijeliti ova sredstva, što bi rekli stari, ni po babu, ni po stričevima“, zaključio je Lalošević.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.