Категорије
СНП

Od nekadašnje suze Evrope ostao samo naziv

Uprkos ukazivanju građana, opozicionih političkih partija i nevladinog sektora na devastaciju kojoj je mjesecima unazad izložena Tara, stanje na ovoj rijeci sve je gore. Nažalost, može se konstatovati da je od nekadašnje Suze Evrope ostao samo naziv.

Brojne deponije, tone betona, metalne konstrukcije, visoki betonski stubovi uništili su nekadašnji ponos Crne Gore, a za to još niko nije snosio odgovornost. Nasuto betonom i šljunkom, korito Tare gotovo se ne vidi, a tok rijeke je dijelom promijenjen.

Nadležni organi se ne oglašavaju ovim povodom, kao da se radi o tuđoj teritoriji. Država, koja je i najvišim pravnim aktom definisala da se razvija kao ekološka, zasnovana na principima održivog razvoja, dozvoljava da profit i interes investitora diktiraju način izgradnje nesporno važnog auto-puta. Međutim, nadležni su zaboravili da su, prije svega, odgovorni građanima Crne Gore, koji sigurno nisu željeli da se Tara pretvori u običan potok.

Socijalistička narodna partija zahtijeva od nadležnih organa da preduzmu sve potrebne mjere kako bi se zaustavila dalja devastacija ovog prirodnog bisera i kako bismo narednim generacijama ostavili barem naznaku onoga čime se Crna Gora nekada dičila.

Foto: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.