Категорије
Друштво

Polozeni vijenci i odata pocast oslobodiocima Herceg Novog

Proslava povodom Dana opštine Herceg Novi počela je polagnjem vijenaca na spomen obilježja palim borcima kod Sat kule, spomenika Bezmetković i manastira Savine. Potpredsjednica Skupštine Dragana Stanišić kazala je da Herceg Novi obilježava dan kada je sa narodnooslobodilačkom vojskom u naš grad stigla sloboda:

-Prije tačno 75. godina , 28. oktobra 1944. Herceg Novi su od fašističkog okupatora oslobodili borci I Bokšeke, Desete hercegovačke i Druge dalmatinske brigade. Uvažavajući slobodarsku tradiciju i sve koji su položili život za svijetlu budućnost našeg grada , Dan oslobođenja slavi se kao praznik Herceg Novog, kazala je Stanišić.

Kako je dalje navela, ovaj Dan obilježavamo vjerujući da svi imamo obavezu prema slavnoj istoriji i da su ljudi slobodarskog duha i danas, kao i uvjek kroz istoriju najveća snaga Herceg Novog.

-Polaganjem vijenaca, Herceg Novi odaje počast osobodiocima našeg grada, pamte njihova svijetla dijela, slavi hrabrost i rodoljublje, poštuje antifašističke tekovine, daje obećanje da će braniti slobodu i mir koje su stekli naši preci, poručila je potpredsjednica opštine Dragana Stanišić.

Na spomenik Bezmetković vijenac je položila i delegacija SUBNOR-a 1941-1945, a o danu oslobođenja Herceg Novog govorio je i predsjednik Mihailo Kilibarda, zahvalivši Opštini Herceg Novi što njeguje revolucionarnu tradiciju i pozvao mlade generacije da nikada ne zaborave herojska i junačka djela svojih predaka.

Izvor: http://radiohercegnovi.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.