Категорије
СНП

Najavljeno poskupljenje vode još jedan udar na budzet građana

Informacija da će se cijene vode i komunalija za domaćinstva u narednih pet godina postepeno povećavati da bi se izjednačile sa onima koje plaćaju pravna lica ili firme neprijatno je iznenadila građane Crne Gore.

Ukoliko izmjene Zakona o komunalim djelatnostima u predviđenoj formi dobiju podršku, cijene vode za domaćinstva će porasti i do 400% jer su cijene za firme u pojedinim opštinama upravo toliko više od onih koje plaćaju domaćinstva.

Namjera da se izjednače cijene vode koje plaćaju domaćinstva i kompanije postoji već neko vrijeme, ali sada je postalo jasno da se država opredijelila da ide na štetu građana jer se izjednačenje neće postići snižavanjem cijena za firme, već povećanjem za domaćinstva. Na taj način, građani će plaćati još jedan namet, kao da ih već nemaju dovoljno.

Socijalistička narodna partija poziva Vladu da još jednom razmotri ovo pitanje i da shvati da se radi o prevelikom udaru na budžet građana Crne Gore koji, pritisnuti brojnim drugim troškovima, ne mogu podnijeti još jedno opterećenje.

Foto – ilustracija: Fox26houston

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.