Категорије
СНП

Kaluđerović: Ko bira prevoznika za autobuske linije prema Zeti?

Budući da srednjoškolci i studenti sa područja Zete mahom koriste autobuski prevoz do Podgorice, kao i veliki broj zaposlenih Zećana koji rade na teritoriji Glavnog grada, odbornica SNP u Skupštini gradske opštine Golubovci Slađana Kaluđerović pitala je u okviru odborničkih pitanja na osnovu kojih kriterijuma je izabran aktuelni autobuski prevoznik na relaciji Mataguži-Podgorica/ Bijelo Polje-Podgorica?

Takođe, interesovalo je i da li prevoznik poštuje navedene kriterijume, kao i
na koji vremenski period je prevoznik izabran, tj. do kada je taj izbor važeći?
Odbornicu SNP zanima i da li se vrši kontrola vozila, koliko često, i kakvi su zaključci u vezi njihovog kvaliteta, kao i kada se vrši ponovni izbor autobuskog prevoznika na relaciji Mataguži-Podgorica/ Bijelo Polje-Podgorica?

” Budući da su Zećani direktni korisnici autobuskog prevoza, Glavni grad ima obavezu da nam pruži detaljan uvid u izbor prevoznika, kriterijume prilikom odlučivanja, stepenu njihovog zadovoljenja, kao i da nam te podatke potkrijepi donijetim odlukama, ugovorima i drugim dokumentima sa tim u vezi”, ističe Kaluđerović.

”Napominjem da su autobusi, zbog zastarelosti i kvarova, često neredovni ili izostaju iz saobraćaja, što je uzrok kašnjenja učenika u škole, studenata na predavanja, a zaposlenih na radna mjesta u Podgorici. Međutim, to ne pogađa podgoričke čelnike koji su birali prevoznika, a posledice njihove nebrige i nemarnog odnosa snose isključivo Zećani, kojima se dodatno otežavaju uslovi života. Tako će biti sve dok podgorički vlastodršci iz udobnih fotelja i luksuznih službenih automobila odlučuju o interesima građana Zete. Već godinama interesi Zećana su, kada je u pitanju prevoz, u drugom planu, odnosno nijesu zaštićeni ni na koji način, već se prioritet daje profitu podobniih prevoznika. Zato tražimo konkretne odgovore na postavljeno odborničko pitanje, nakon čega ćemo povući adekvatne poteze kako bi zaštitili interese građana Zete”, zaključila je Kaluđerović.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.