Категорије
СНП

Smanjiti broj smrtno stradalih u saobracaju

Alarmantan je podatak da je u proteklih deset godina u Crnoj Gori u saobraćajnim nesrećama poginulo 665 osoba, a da je povrijeđeno 21.763 učesnika u saobraćaju.

Samo tokom prošle godine na crnogorskim putevima život je izgubilo 48 ljudi.

Godinama unazad ukazuje se na loše stanje na našim drumovima i pozivaju nadležni organi da povuku konkretne poteze kako bi se ono poboljšalo. Međutim, najnoviji podaci govore da rezultati i dalje izostaju.

Vožnja pod dejstvom alkohola, prekoračenje brzine, preticanje na nedozvoljenim mjestima, kao i korišćenje mobilnih telefona, glavni su uzroci saobraćajnih nesreća na crnogorskim putevima.

Socijalistička narodna partija poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova da u narednom periodu kreira konkretne politike koje će rezultirati smanjenjem broja smrtno stradalih i povrijeđenih u saobraćaju, a tome će najbolje doprinijeti edukacija i kontiunirane kampanje podizanja svijesti o potrebi korišćenja sigurnosnog pojasa, izbjegavanja upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje, prekoračenja brzine, zloupotrebe alkohola i narkotika, te jasne sankcije kojima će se ove pojave suzbijati.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.