Категорије
Друштво

Vrtić „Svetionik” proslavio punoljetstvo

„Svetionik” obilježava punoljetstvo, osamnaest godina postojanja, ali ovaj vrtić ima privilegiju jer će uvijek ostati mlad, razdragan i raspjevan kao danas, kazala je Tanja Spičanović

BAR – Manifestacija „Pjesmom do zvijezda” koja se svake godine održava u Baru uz učešće polaznika vrtića, ove godine priređena je u susret Svjetskom danu djeteta, 20. novembru, na Šetalištu kralja Nikole. Svečanim programom, čiji su gosti bili i predstavnici vrtića iz drugih crnogorskih gradova, Srbije i Hrvatske, obilježeno je i osamnaest godina postojanja predškolske ustanove „Svetionik”, koja je u Crnoj Gori koordinator projekta „Rastimo uz ples”.

Ivana Durutović osnivač vrtića „Svetionik”, u kojem su, kako je istakla, maksimalno posvećeni djeci, kazala je da je manifestacija okupila 600 učesnika.

– Posebno nam je drago što su ovdje i naše kolege iz Zagreba i Beograda. Svi smo zajedno, igramo, plešemo i nadamo se da smo danas uljepšali naš grad. Ulažemo veliki trud u odgoj i vaspitanje djece, zato i postojimo osamnaest godina. Uz predškolsku ustanovu „Vukosava Ivanović Mašanović” i vrtić „Mala bajka”, mi smo jedina licencirana ustanova koja sprovodi obrazovni program onako kako bi trebalo i na kvalitetan način- kazala je Durutovićeva.

Manifestaciju koju su podržali Opština Bar, Turistička organizacija i brojni privrednici i preduzeća Kulturni centar Bar, Komunalne djelatnosti Bar, IO „24. novembar”, „Baskethand”, „Pakorini”, picerija „Ćao”, „Le Petit Chateau”, MD „Mont”, hotel „Princess”, „Cerovo”…, otvorila je potpredsjednica Opštine mr Tanja Spičanović.

– „Svetionik” obilježava punoljetstvo, osamnaest godina postojanja, ali ovaj vrtić ima privilegiju jer će uvijek ostati mlad, razdragan i raspjevan kao danas. Baviti se razvojem djeteta, njegovanjem njegovih potencijala i talenata je veoma važan zadatak svakog društva- kazla je Spičanović i zahvalila se „Svetioniku” jer njeguje ono najvažnije što Bar ima, a to su djeca.

Gosti vrtića „Svetionik” i manifestacije „Pjesmom do zvijezda” uz mališane iz nekoliko crnogorskih gradova, vrtića „Vukosava Ivanović Mašanović” i „Mala bajka”, osnovnih škola „Blažo Jokov Orlandić” i „Meksiko”, bili su i predstavnici predškolske ustanove „Didi” iz Zagreba i „Dječje plesne asocijacije” iz Beograda.

Dobrodošlicu gostima poželio je i direktor LTO mr Emil Kukalj, koji je izrazio uvjerenje da će Bar biti grad po mjeri djeteta.

U programu „Pjesmom do zvijezda” na Šetalištu kralja Nikole učestvovali su i FA „Rumija”, KUD „Sveti Jovan Vladimir” i talentovani Mehmed Medo Nikezić.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.