Категорије
СНП

Prekinite praksu partijskog zapošljavanja u Vodovodu

Analizom konsultantske kuće Fidelity Consulting utvrđeno je ono na šta SNP ukazuje već godinama. Naime, prema njihovim nalazima, preduzeće Vodovod i kanalizacija je od 2013. godine povećalo broj zaposlenih za 25 odsto, a trošak plata je veći za 1,5 miliona eura.

U brojkama to izgleda ovako: poslovni prihodi od prodaje 2013. godine iznosili su 11,1 milion eura, dok je broj zaposlenih bio oko 450, a trošak plata za tu godinu je iznosio 4,64 miliona eura. Poslovni prihodi od prodaje 2018. godine iznosili su 11,9 miliona eura, dok je broj zaposlenih bio 604, a trošak plata za 2018. godinu iznosio je 6,27 miliona eura.

Opozicija je mnogo puta upozoravala na partijsko zapošljavanje koje je dominantno u javnim preduzećima, a Vodovod i kanalizacija su očit primjer toga.

Preduzeće koje vodi Filip Makrid nedavno je izašlo sa „genijalnom“ idejom da u narednih pet godina izjednači cijenu vode za građane sa cijenom koju plaćaju pravna lica na način što će cijena vode za domaćinstva u pojedinim opštinama porasti i do 400 odsto.

Socijalistička narodna partija poziva čelnike Vodovoda da odustanu od ove nakaradne zamisli i da počnu sa racionalizacijom poslovanja i to, prije svega, okončanjem prakse partijskog zapošljavanja koje svakim danom sve više opterećuje naše građane.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.