Категорије
СНП

Nadlezni da preduzmu mjere kako bi se zakon o neradnoj nedjelji primjenjivao jednako za sve

Svega petnaest dana od uvođenja neradne nedelje, pojavile su se prve pukotine u sprovođenju Zakona o unutrašnjoj trgovini. Naime, prema informacijama koje se se pojavile u javnosti, na benzinskim pumpama su se u prodaji našli i neki proizvodi kojih do sada nije bilo, kao što su osnovne životne namirnice.

Zbog toga je došlo do polemike između predstavnika Privredne komore i Unije slobodnih sindikata koji smatraju da se radi o nepoštovanju zakona i uvođenju nedopustive prakse nelojalne konkurencije, i potrošača kojima odgovara da i nedeljom na pumpama mogu da kupe određene proizvode koji im nedostaju.

I kada se donose iz dobre namjere, činjenica je da zakoni u Crnoj Gori često imaju rupa i vakum prostora koji dovode do ovakvih situacija. Zbog toga je potrebno još jednom povesti raspravu o ovom pitanju sa svim zainteresovanim stranama, kako bi se obezbijedila puna i dosledna primjena Zakona o unutrašnjoj trgovini.

Bez želje da arbitrira u ovom sporu, Socijalistička narodna partija smatra da nadležni organi moraju preduzeti sve potrebne mjere kako bi se obezbijedilo da se zakon odnosi jednako na sve i kako bi se spriječile bilo kakve zloupotrebe koje bi pojedine privredne subjekte dovele u povoljniji položaj u odnosu na one koji ne rade nedeljom.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.