Категорије
Друштво

Dodijeljene diplome na Fakultetu za menadžment

Na Fakultetu za menadžment u Meljinama danas je dodijeljeno 40 diploma studentima III, IV i V godine studija u smjerovima – bachelor, magistarske i specijalističke studije.

Dekanica Fakulteta, Irena Petrušić, pozdravljajući studente, kazala je da izbor zanimanja ipak nije plod slučajnosti, kako se često govori:

“Sigurna sam da ste prilikom izbora ovog vašeg zanimanja u primisli imali nekog uspješnog menadžera koji vas je uvjerio da je upravo to zanimanje za vas. I kao što ste vi imali uzore, željela bih da i sami postanete uzor novim generacijama zbog kojih će rado birati ovaj poziv”, poručila je Petrušuć.

Ona je, predstavljajući aktivnosti kojima unaprjeđuju ponudu fakulteta, istakla da su među prvima dobili akreditaciju 3+2 programa, participaraju u 7 COST programa, apliciraju za 2 ERASMUS+ projekta ( jedan sa Univerzitetom Beograd a drugi sa Univerzitetom Haaga Helia iz Finske ). Ostvaruju saradnju sa viskoškolskim institucijama NR Kine o čemu svjedoči nedavna posjeta fakultetu ambasadora Liu Đina. Učesnici su niza projekata pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i Ministarstva rada I socijalnog staranja u saradnji sa NVO Nova šansa.

“Osim toga ostvarujemo značajnu saradnju sa Opštinom Herceg Novi, prije svega kroz program sufinansiranja renomiranih sportista iz PVK Jadran, KK Primorje, te OK Albatros. Izdavači smo knjige dr Luke Uskokovića – Brend menadžment turističke destinacije, a u pripremi je i treće izdanje studentskog časopisa Menadžer”, navela je Petrušić.

U ime Studentskog parlamenta, predsjednik Siniša Tomašević, istakao je da je protekla godina bila teška, da je bilo neprospavanih noći i nerviranja, ali da od danas mogu da uživaju u plodovima svog rada:

“Mi smo ti koji predstavljamo budućnost zemlje. Studenti su ti koji mijenjaju svijet. Studentima čestitamo i želimo im uspjeh u životu i radu”, poručio je on.

On je podsjetio da Studentski parlament organizuje i učestvuje u humanitarnim akcijama, sportskim aktivnostima, izradi studentskog časopisa, organizuje izlete, te učestvuje u raznim aktivnostima fakulteta, uvažavajući prijedloge i sugestije studenata.

Uručenju diploma prisustvovali su potpredsjednica Opštine, Danijela Đurović i sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić.

U zabavnom dijelu programa nastupio je hor i profesorica harmonike u Muzičkoj školi, Bosiljka Kulišić Čavić.

Izvor: Radiojadran.com

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.