Категорије
Друштво

РУСКИ АМБАСАДОР У БЕРАНАМА: Састанак са општинским руководством

Амбасадор Руске федерације у Црној Гори Њ.Е. Владислав Масленников боравио је у Беранама у радној посјети, у оквиру манифестације ,,Дани руске културе“ и том приликом састао се са предсједником Драгославом Шћекићем, предсједником Скупштине Новицом Обрадовићем и потпредсједником Радем Кљајићем.

У срдачној ријечи добродошлице, предсједник Шћекић је исказао задовољство због прве посјете Општини Беране, на почетку вршења амбасадорске дужности и упознао амбасадора Масленникова са активностима које спроводи Општина на пољу унапређења пријатељских односа са Русијом.

Амбасадор Масленников је казао да му је задовољство и част бити у Беранама и да је импресиониран пријатељским односом народа Црне Горе према руском. Истакао је да су ,,Дани руске културе“ који се организују по трећи пут у Беранама додатни подстицај унапређењу тих односа, који заслужују да буду још бољи.

РУСКИ АМБАСАДОР У БЕРАНАМА

На најаву предсједника Шћекића да Општина спроводи активности на уређењу Цвијетног парка и подизању споменика Маршалу Жукову и Лексу Саичићу, амбасадор Масленников је предложио да заједнички отворе споменик, како је планирано, за Дан општине 21.јул.

Амбасадор је говорио о могућностима која пружа Амбасада Руске федерације у Црној Гори, стипендијама за студирање у Русији, као и даљем унапређењу односа са побратимском Костромском облашћу као и иницијативи са градом Одинцово.

Предсједник Шћекић упознао је Aмбасадора са потенцијалима које нуди Беране и окружење, посебно у дијелу улагања у области туризма.

Приликом размјењивања пригодних поклона, предсједник Шћекић је уручио Амбасадору ,,Октоих првогласник“ из 1494. године – прву књигу на српском језику, као и кованицу из Брскова – новац Краља Стефана Драгутина из XIII вијека.

РУСКИ АМБАСАДОР У БЕРАНАМА

Након састанка у Општини, којем су присуствовали и Игор Фиљук из Амбасаде Руске федерације и Ана Секулић из Кабинета Предсједника Општине, амбасадор Масленников и предсједник Шћекић са сарадницима посјетили су Манастир Ђурђеви Ступови и Њ.П. Епископа Будимљанско-никшићког Господина Јоаникија.

Izvor: Berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.