Категорије
Спорт

Свечано почело првенство Балкана у кросу

Млади атлетичар из Берана Огњен Марсенић свечано је отворио синоћ 63. првенство Балкана у кросу у хали спортова, које је окупило око 200 такмичара из петнаест земаља Балканске атлетске федерације.

Репрезентације држава учесница највеће атлетске манифестације у Црној Гори и публику која је дошла у великом броју да испрати овај догађај, поздравили су предсједник општине Беране Драгослав Шћекић и потпредсједник Балканске атлетске федерације и директор атлетске репрезентације Србије, бивши првак Европе у атлетици Слободан Бранковић.  Част да манифестацију прогласи отвореном припала је младом атлетичару из нашег града,  вишеструком рекордеру и државном прваку Огњену Марсенићу.

Свечано почело првенство Балкана у кросу

Предсједник Шћекић је казао да је Беране град спорта, подсјетивши да је управо на нашој атлетској стази, репрезентативац  Србије Страхиња Јованчевић (поријеклом Беранац) освојио европску норму , да би касније заблистао  бронзаним сјајем на првенству у Глазгову.

„Црна Гора и Беране и на овај начин, организацијом 63. првенства Балкана у кросушаљу најљепше поруке заједништва, љубави и највећих спортских достигнућа“, истакао је предсједник, који је уједно и предсједник Организационог одбора првенства.

Он је свима пожелио пуно среће и пријатан боравак у нашем граду и нашој држави.

Свечано почело првенство Балкана у кросу

Други човјек Балканске атлетске федерације рекао је да му велико задовољство и част због тога што може да поздрави учеснике и публику у име највеће спортске организације у овом дијелу Европе – Балканске атлетске федерације која броји 21 чланицу.

„Желим да се овом приликом захвалим Општини Беране и Атлетском савезу Црне Горе на организацији овог такмичења, које је највеће у овом дијелу Црне Горе“, казао је бивши првак Европе у атлетици, Слободан Бранковић.

Свечано почело првенство Балкана у кросу

Наш млади атлетичар Марсенић, нагласио је да му је указана велика част што је у прилици да отвори овако значајно такмичење међународног карактера.

„Данас сам на овом мјесту у име свих спортиста Берана. Указано повјерење обавезује све нас да у наредном периоду будемо још бољи“, рекао је и уједно се захвалио на подршци коју  Општина Беране пружа спортистима.

У умјетничком дијелу програма наступили су КУД „Коло“ из нашег града и клапа „Камертон“ из Подгорице.

Свечаности су присуствовали предсједник Атлетског савеза Црне Горе Гојко Бањевић, предсједник СО Беране Новица Обрадовић, потпредсједници општине Раде Кљајић и Марко Лалевић, директори предузећа и установа чији је оснивач Општина, одборници, директори школа…

Програм је водила Слађана Пипер.

Такмичење ће бити одржано данас, на беранском аеродрому , у шест дисциплина, у категоријама за млађе јуниоре/ке, млађе сениоре/ке и сениоре/ке.

Уручене захвалнице

Свечано почело првенство Балкана у кросу

Након церемоније отварања првенства, уприличен је пријем у Хотелу Беране на којем су предсједник општине Дргослав Шћекић и директор ове спортске манифестације Зоран Јојић уручили захвалнице учесницима, партнерима и пријатељима 63. првенства Балкана у кросу.

Свечано почело првенство Балкана у кросу

У наставку су наступиле најпознатије сестре на домаћој сцени, музичарке из Бара Анђа и Слађа.

У водитељској улози је била Вања Драгојевић.

Организатори Балканског првенства у кросу су Општина Беране, Атлетски савез Црне Горе и Балканска атлетска федерација, док су спонзори Кока Кола, ХБЦ Црна Гора, Црногорска комерцијална банка ЦКБ, минералне воде „Суза“ и „Рада“ и дански малопродајни ланацнамјештаја и декоративног ентеријера „JYSK“.

Izvor: Berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.