Категорије
СНП

Brajović da se povuče i omogući istražnim organima da rade svoj posao

Strasti oko eventualnog učešća vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića u korupcionaškim aferama još se nisu smirile, a već imamo novi skandal u kojem se dovodi u pitanje kredibilitet lidera Socijaldemokrata Ivana Brajovića da i dalje vodi najviši zakonodavni dom u državi.

Naime, prije nekoliko dana pažnja javnosti je usmjerena na aferu u kojoj je glavni akter prvi čovjek Skupštine Crne Gore. Specijalno državno tužilaštvo je obznanilo da su u tom organu formirani spisi predmeta i da je u toku izviđaj povodom transakcija predsjednika Skupštine, odnosno da se ispituje da li je odbjegli biznismen Duško Knežević otpisao dug od najmanje 50.000 eura sa Brajovićeve rivolving kartice.

Naravno, po njemu, u cijeloj priči nema ništa sporno i on potpuno nonšalantno poziva institucije da utvrde da li postoji njegova odgovornost u ovom slučaju.

Umjesto što apeluje na zarobljeno crnogorsko pravosuđe da pokrene potrebne radnje, SNP CG poziva Brajovića da se povuče i ostavi slobodu istražnim organima da rade svoj posao. To je ustaljena praksa u razvijenim demokratijama i samo na taj način Brajović može skinuti sumnju sa sebe i ljagu sa jedne od najvažnijih institucija u državi. No, sasvim smo sigurni da će se Brajović voditi primjerom Ivice Stankovića, pa će se ova agonija, kao i brojne druge, nastaviti u nedogled.

Foto – ilustracija: Merriam-Webster

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.