Категорије
СНП

Lalošević potencirao znacajne teme za razvoj Bara

Na današnjoj javnoj raspravi oko donošenja budžeta opštine Bar za 2020.godinu, odbornik SNP Vasilije Lalošević govorio je o nekim značajnim temama za razvoj grada.
Neophodno je ,kazao je on, finiširati ideju o izgradnji Doma za djecu sa posebnim potrebama, podržavpi najavu da se ovaj dom započne u idućoj godini i da se za to opredjeli oko 150. 000 eura.
Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta potrebno je povećati sredstva zato jer je to krovna organizacija iz oblasti socijalne i zdravstveno- humanitarne zaštite. Na taj način bi se pokazala briga i odgovornost lokalne samouprave jer je ova organizacija kroz svoje preventivne programe u funkciji zaštite svih gradjana.
Ovu ideju podržali su takodje svi učesnici javne rasprave.
Lalošević je govorio i o neophodnosti podrške lokalne samouprave sanaciji puta Bar -Virpazar, preko Sutormana, kao alternativnog pravca ka Podgorici, što bi značajno doprinjelo smanjenju saobraćajnih gužvi tokom ljeta.
Potencirao je povećanje stavki u budžetu za sanaciju Doma kulture, pogotovo sto se tiče adaptacije bioskopske sale koja je ovom gradu neophodna.
Bar se nekada prepoznavao po TV festivalu i trebalo bi sve učiniti da se ovaj festival revitalizuje.
Potrebno je aktivnije raditi na korišćenju tzv. IPA programa i projekata prekogranične saradnje.
Podrzao je i najavu izgradnje azila za napuštene životinje.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.