Категорије
СНП

Brajoviću, ostavi se klevetanja Mitropolije!

Umjesto da podnese ostavku zbog afera u koje je upleten, aktuelni predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, u Tirani na konferenciji o religiji, osuo je niz najprizemnijih optužbi i uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, odnosno njene Mitropolije crnogorsko-primorske.

Brajović je optužio SPC, njenu Mitropoliju i sveštenike da svojim djelovanjem na terenu izazivaju podjele u crnogorskom društvu i istovremeno podrivaju političko i pravno ustrojstvo države.

Reče to onaj kome je Duško Knežević pokrivao minuse na platnim karticama, od preko pedeset hiljada eura. Reče to onaj zbog kojeg će građani plaćati milionske penale kineskim graditeljima, koji je kao ministar saobraćaja zaboravio da u projekat umetne milionski vrijednu, prilaznu petlju za autoput.

Reče to isti gospodin koji je kao ministar policije, najprije iznjedrio, potom i zažmurio na aferu „Limenka“. Reče to onaj koji je lažno svjedočio u slučaju “Ramada”.

O tome da u Skupštini ne štiti dostojanstvo tog visokog doma i da mu poslanike napadaju, hapse i kidnapuju, nekom drugom prilikom.

Gospodine Brajoviću, Mitropolija crnogorsko-primorska je dugi niz decenija najpoštovanija institucija u Crnoj Gori. To je ona institucija koja je očuvala i njegovala državnost i duhovnost naše države kroz vjekove.

Stoga, Vaše klevetanje u tuđoj zemlji, pod patronatom ko zna kojeg organizatora, najbolje svjedoči o Vama.

Narod je ovdje sačuvao svoju crkvu kroz vjekove, pa će je čuvati i sada od takvih koji hoće da zaborave na svoja nepočinstva i afere, pokušavajući da joj naude.

Džaba će Vam biti, predsjedniče Skupštine, bilo koji atak na naše svetinje, jer narod to neće dozvoliti. A Vi, umjesto ovakvih prizemnih denunciranja, podnesite ostavku a onda pravac u tužilaštvo, pa u redovnim postupcima pred institucijama sistema, odbranite sebe od brojnih optužbi koje vas prate minulih godina.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.