Категорије
СНП

Niko nema pravo da se miješa u uredjivačku politiku medija

Dugo smo se borili da dođemo do slobodnih medija u ovoj i ovakvoj Crnoj Gori. Istina, objektivnost i osjećaj odgovornosti prema izgovorenoj riječi i poštovanje Kodeksa novinara, moraju biti osnovni postulati novinarske profesije.

Takođe, apsolutni smo protivnici svake vrste pritiska na medije i novinare i uvijek smo se oglašavali povodom svakog sličnog ataka na slobodu riječi.

Najmanje što nam treba u ovim turbulentnim vremenima u Crnoj Gori, vremenima podjela, je razgraničenje medija na podobne i one koji to nisu. I to sa stranih adresa koje prilike u Crnoj Gori poznaju ne izvorno, nego onakao kako im servilni serviraju. Naime, otpravnica poslova u ambasadi SAD je rekla da u „Crnoj Gori postoji par glavnih portala koji šire laži i propagandu – Sputnjik, koji je direktno pod ruskom Vladom, zatim portali kao što su IN4S i Borba, koji su veoma usko povezani sa direktivama koje dolaze iz Kremlja”.

U tom kontekstu, Socijalistička narodna partije Crne Gore smatra neprimjerenom izjavu otpravnice poslova u ambasadi SAD, jer predstavlja miješanje u rad i uređivačku politiku medija u Crnoj Gori.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.