Категорије
СНП

Radinović učestvovala na panelu o vladavini prava

Danas je u Podgorici, u PR centru, održana panel diskusija pod nazivom „Šta možemo da uradimo sa vladavinom prava na Zapadnom Balkanu u 2020?“, u organizaciji Politikon mreže i Evropskog fonda za Balkan. Ovom događaju je u ime SNP CG prisustvovala mr Marija Radinović, portparolka OO SNP Glavnog grada.

Radinovićevu je interesovalo da li će se novi model pristupanja EU odnositi i na Crnu Goru i Srbiju koje se najdalje otišle u pregovorima, s obzirom na stav francuske ministarke za Evropu da je taj proces prespor, frustrirajući, te tehnokratski vođen. Ona je takođe pitala da li elite na vlasti u državama Zapadnog Balkana koriste nazadovanje demokratije u nekim članicama EU kao izgovor za izbjegavanje usvajanja i implementacije principa vladavine prava, te da li će Crna Gora uspjeti u narednoj godini da privremeno zatvori šest pregovaračkih poglavlja.

Uprkos svim problemima i nedoumicama koji se u poslednje vrijeme javljaju, a vezani su za dalji tok pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, Socijalistička narodna partija smatra da evropski put nema alternativu i da je to jedini način da Crna Gora sprovede sve reforme koje naši građani očekuju i koje su neophodne za poboljšanje njihovog životnog standarda.Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.