Категорије
СНП

„Notorne gluposti da pregovaramo sa DPS-om oko VDT-a, ali je red da opozicija i vlast podrže realan predlog“

Socijalistička narodna partija krenula je u kampanju kako bi osigurali da parlament izabere Danijelu Danku Marković na mjesto Vrhovnog državnog tužioca, rečeno je Standardu iz više dobro upućenih izvora iz SNP-a ali i iz Demokratskog fronta. Kako navode naši dobro upućeni izvori, predsjednik opštine Berane i visoki funkcinoer te stranke Dragoslav Dado Šćekić, već je navodno razgovarao sa jednim visokim funkcionerom Demokratske partije socijalista (DPS) oko izbora sledećeg VDT-a. Šćekić, međutim, za Stadard tvrdi da su to „notorne gluposti, ali da bi bilo logično da čitava opozicija, ali i vlast, glasaju za izbor Danke Marković“.

Kako saznajemo, Šćekić je navodno na tom sastanku rekao da „može da obezbjedi da Marković dobije dvotrećinsku većinu prilikom glasanja za VDT u parlamentu, što uključuje i glasove DF-a“. 

Standard je povodom ovih spekulacija kontaktirao Šćekića, koji je kazao da „su priče o pregovorima sa DPS-om notorne gluposti“ jer, kako je dodao, da se dogovaraju rekli bi to javno.

„U SNP-u ne radimo ništa iza kulisa, da smo počeli da pregovaramo sa DPS-om rekli bi to javno. Mi ne krijemo da je nama u interesu da Crna Gora dobije kvalitetnog državnog tužioca, ali nijesmo imali nikakve zakulisne razgovore“, rekao je Šćekić.

Odgovarajući na pitanje da li je razgovarao sa čelnicima DF-a oko izbora VDT-a, Šćekić je kazao da „očekuje od opozicije da će glasati za Marković“.

„Red bi bio da opozicija glasa za gospođu Marković, to je logično, realno, ali nikad nijesmo javno iznijeli mišljenje u tom pravcu. Nekorektne su izjave da opozicija zakulisno radi protiv nas. Najgora je paušalna priča jer smo mi spremni da sarađujemo sa svima u opoziciji. Opozicija mora da sarađuje oko kandidata za VDT-a, jer je ovo realan predlog i realno je da opozicija to podrži“, rekao je Šćekić.

danka

Danka Marković

Prvi čovjek Berana je aludirao da i vlast treba da podrži Marković za državnog tužioca.

„Ako vlast nije stavila tapiju na sve državne institucije onda i oni treba da podrže realan predlog, jer se radi o osobi koja ima iskustvo i sav potreban kredibilitet. Mislim da ako je vlasti stalo do demokratskih principa treba da glasaju za najboljeg kandidata“, rekao je Šćekić.

DF-u još rano za priču oko tužioca

Standard je kontaktirao i Demokratski front, i pitali smo da li su oni spremni da podrže kandidaturu Danke Markvoić za VDT-a, i da li Šćekić govori može u njihovo ime.

„Suviše je rano govoriti o tome, ali niko u naše ime ne može sa bilo kim da pregovara. DF će, kad bude došlo vrijeme i kad se bude raspravljalo o izboru VDT-a, iznijeti svoje mišljenje. Neozbiljno je sada ulaziti u tu polemiku“, rečeno nam je iz vrha DF-a.

Tužilački savjet nedavno je konstatovao da su uredne kandidature koje su za vrhovnog državnog tužioca predale specijalni tužilac Lidija Vukčević i bivša poslanica Socijalističke narodne partije Danka Marković. Profesor Blagota Mitrić povukao je kandidaturu.

Danka Marković je advokat i bivša poslanica SNP-a, zaposlena je u opštini Berane i važi za blisku saradnicu predsjednika opštine Dragoslava Dada Šćekića.

O motivima prijave na konkurs Marković je medijima kazala da joj “kao dugogodišnjem pravniku ambicije nisu da ima finkciju, već da podstakne prije svega mlade generacije da imaju hrabrosti da se suoče i suprotstave svim problemima koji opterećuju društvo”.

Izvor: Standard.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.