Категорије
СНП

Odbornici SNP bojkotuju rad podgoričkog parlamenta

Odbornici Socijalističke narodne partije u parlamentu Glavnog grada Radmila Čagorović i Bogdan Božović, bojkotovali su rad današnje sjednice gradskog parlamenta zajedno sa kolegama iz opozicije, izražavajući na taj način protest zbog bahatog ponašanja ljudi iz vlasti.

Naime, čelnici gradske vlasti odlučili su da se odbornicima ne dostavljaju odgovori na njihova pitanja u pisanoj formi i na taj način ih stavili u neravnopravan položaj sa onima koji su dužni da daju odgovore. Ova stavka se nalazi u novom Poslovniku koji je usvojen glasačkom mašinerijom u gradskoj Skupštini. Na taj način, predstavnici naroda su uskraćeni za mogućnost polemike i dodatnih pitanja na koja odgovora Gradonačelnik na posebnoj sjednici predviđenoj za odgovore na odbornička pitanja.

Predstavnici opozicije su pokušali da se dogovore sa predstavnicima vlasti, ali do dogovora nije došlo. Tražili su i odlaganje sjednice kako bi obavili dodatne konsultacije i postigli dogovor, ali nisu uspjeli. Ostalo je da se u narednih nedelju dana sretnu sa predsjednikom Skupštine kako bi se dogovorili oko izmjene Poslovnika.

Ovakav odnos prema institutu odborničkog pitanja predstavlja jeftino ubiranje političkih poena od strane vladajuće podgoričke garniture, koje samo može da šteti građanima Podgorice. Vjerujemo da će oni to prepoznati i već na naerdnim izborima poslati u političku prošlost osionu vlast kojoj je lični i interes partije uvijek iznad interesa građana.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.