Категорије
Друштво

Почео нови ЕУ пројекат који реализује ХЕЛП у партнерству са Општином

Пројекат који финансира Европска унија „Унапријеђен приступ тржишту рада за жене и младе на сјевероистоку Црне Горе“ почео је 20. новембра и трајаће годину дана. Пројекат ће реализовати њемачка организација Хелп – Hilfe zur Selbsthilfe e.V. у партнерству са Општином Беране.

Пројекат подразумијева сет активности које ће помоћи побољшању запошљивости и приступа тржишту рада за незапослене жене и младе, од којих ће најмање 75% бити на сјевероистоку Црне Горе (Беране, Бијело Поље, Андријевица, Плав, Петњица и Рожаје).

Након јавних позива и мотивационих радионица, како за послодавце, тако и за незапослене, биће организован одабир кандидата и потписивање уговора; куповина опреме за одабране послодавце; као и спровођење плаћених сертификованих обука и обука на раду. Додатно, биће успостављена локална партнерства за запошљавање, креиран акциони план за усклађивање локалних потреба и смањење локалних неједнакости везаних за запосленост и незапосленост, спроведено јачање капацитета чланова радне групе.

На почетку пројекта, за заинтересоване послодавце и незапослена лица, биће организовано осам мотивационих радионица. Том приликом потенцијални корисници ће добити детаљне информације о пројекту и упознаће се са захтјевима тржишта рада и могућностима које се нуде. Апликациони формулари за пријаву како послодаваца тако и незапослених лица за учешће у пројекту биће дистрибуирани током поменутих радионица, а такође доступни на њеб страници Хелп-а и у Хелповим канцеларијама у Беранама, Бијелом Пољу и Подгорици, као и у просторијама Општине Беране и Регионалног бизнис центра Беране.

Укупна вриједност поменутог пројекта је 170.092,55 евра.

Izvor: Berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.