Категорије
СНП

Prihvacene inicijative odbornika SNP

Sjednica SO Bar

Na današnjoj sjednici SO Bar u raspravi o budžetu opštine Bar za 2020.godinu, odbornik SNP Vasilije Lalošević predložio je raspravu o dvije važne teme, a govorio je i o nekim drugim temama bitnim za razvoj grada.
Na početku sjednice, Lalošević je insistirao da se danas govori o inicijativi građana Sutomora za osnivanje nove opštine iz razloga što je studija društveno-ekonomske opravdanosti za novu opštinu prošla sve državne nivoe što se tiče procedure,pa su se stekli uslovi da se građani Bara i Sutomora na referendumu mogu izjasniti o ovoj inicijativi.
„Nije valjda da se zbog političkih razloga bježi od ove i inicijative jer se u ovoj mjesnoj zajednici glasa za SNP i ostale opozicione stranke“, pitao je Lalošević.
Prihvaćena je njegova ideja da se na narednoj sjednici podnese informacija o tome, baš kao i njegova inicijativa da se da informacija o broju zahtjeva za legalizaciju objekata, jer ovaj proces kasni, a sredstva iz tog projekta bi bila značajna za budžet.
Partije iz vlasti su na ovom pitanju,kazao je Lalošević, dobile glasove i mandate dajući lažnu nadu biračima da će cijena biti minimalna ili čak i besplatna. Na narednoj sjednici ce se i o tome raspravljati.
Neophodno je, kazao je Lalošević, finisirati projekat o izgradnji Doma za djecu sa posebnim potrebama, podržavši najavu da se ovaj dom započne u idućoj godini i da se za to opredjeli oko 150. 000 eura.
Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta potrebno je povećati sredstva zato jer je to krovna organizacija iz oblasti socijalne i zdravstveno- humanitarne zaštite.
Za sanaciju puta Bar -Virpazar , preko Sutormana, kao alternativnog pravca ka Podgorici, što bi bilo značajno za smanjenje saobraćajnih gužvi tokom ljeta, Lalošević je zahtijevao da se okonča posao oko završetka planske dokumentacije i tih predviđenih 350. 000 eura treba pravilno utrošiti .
Lalošević je potencirao povećanje stavki u budžetu za sanaciju Doma kulture pogotovo što se tiče adaptacije bioskopske sale, koja je ovom gradu neophodna.
Šezdesetih godina u Baru su egzistirale 4 kino sale a sada, praktično, nijedna jer je i ova postojeća ne funkcionalna, pa ljubitelji sedme umjetnosti idu za Podgoricu i Budvu kako bi odgledali neki film.
Bar se nekada prepoznavao po TV festivalu i trebalo bi sve učiniti da se i ovaj festival revitalizuje, podsjetio je Lalošević.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.