Категорије
СНП

Režim formira kombi stranke sa njima poželjnim ili dužnim “liderima” kako bi obesmislili bojkot!

“Pobjednička formula na narednim parlamentarnim izborima je jedinstvena lista opozicije osnažena sa slobodnim intelektualcima, NVO sektorom i svim prepoznatljivim borcima za demokratsku i bolju Crnu Goru. Ubijeđen sam da bi i dvije kolone opozicije donijele pobjedu, naravno da izbore pripremi i sprovede tehnička vlada, poručio je Vladimir Joković, u intervjuu za portal Borba.

“Mi u SNP-u želimo i čekamo dan kad će doći prvi slobodni demokratski i fer izbori u Crnoj Gori. Nikada nijesmo bili za radikalne odluke ali potpuno svjesni da bi bojkot izbora za Crnu Goru značilo korak u nazad u svakom pogledu neisključujemo i tu opciju imajući u vidu da vlast bježi od demokratskog rješenja. Bojkot samog SNP ne bi značilo ništa već bi i naš stav zavisio od dogovora čitave opozicije. Znajući za ovu opciju i vlast ne sjedi skrštenih ruku već ovih dana formira kombi stranke sa njima poželjnim ili dužnim “liderima” kako bi pokušali na taj način obesmisliti bojkot, navodi Joković.

Dodaje da je SNP gradjanska partija i “ponosni smo na sve naše glasače a znamo da najviše dobijamo srpskih glasova.”

Sami ili u koaliciji moramo se boriti da zaštitimo Mitropoliju

”I sami i u eventualnim koalicijama učinićemo sve da se suprostavimo vlasti u napadu sada na Mitropoliju Crnogorskoprimorsku a sjutra na bilo koju vjersku zajednicu u Crnoj Gori. Međutim u nedostatku rješenja za ekonomska pitanja, rastuće siromaštvo, nezaposlenost, raseljavanje sjevera a pritisnuti brojnim aferama Vlada, DPS i Đukanović jedinu šansu za opstanak na vlasti vide u napadu na Srpsku pravoslavnu crkvu i Mitropoliju crnogorsko primorsku i izazivanje podjela. A šta oni novo mogu da kažu nakon trideset godina vlasti? Za tri decenije nijesu uspjeli da rasprodaju ili bar okreče ono sto su komunisti za isto to vrijeme izgradili, tvrdi Joković.

Podsjeća da nam mladi odoše iz zemlje, ekonomija stagnira a evropska perspektiva je sve dalja.

”Zato diraju u najosjetljiviji dio našeg bića napadaju Mitropoliju najpoštovanijiu instituciju u Crnoj Gori. Umjesto da miri i poziva na dijalog Đukanović svojom retorikom napada sve živo hrabreći time sebe i svoje aktiviste. Nevjerovatno je da tako žestoko napadaju Mitropoliju iako se zna da je Crkva oduvijek bila snaga koja spaja i vezuje narod sa vrijednostima prave i iskonske Crne Gore. Iskoristiti bih ovu priliku da pozovem članove i simpatizere SNP da dođu u Nikšić 21. decembra i da uz svoj vjerujući narod i uz najčasniji i najpoštovaniji dio Crne Gore iskažemo protest protiv suludog nauma oduzimanja imovine našoj Sabornoj Apostolskoj i jedinoj Crkvi, poručuje prvi čovjek SNP-a.

Mini partije imaju zadatak da nanesu štetu opoziciji, a da budu na usluzi DPS-u

Formiranje novih stranka, Joković vidi kao produženu ruku DPS-a.

“Sve te mini partije imaju zadatak da nanesu štetu opoziciji i da su na usluzi DPS-u ako zatreba. To je već njihov viđeni recept koji primjenjuju skoro pred svake izbore. Podobne vođe tih strančica najžešće napadaju DPS glumeći opoziciju iskreno članstvo im vjeruje ne znajući za njihov dil sa vlašću i na kraju po Dontu svaki glas ide DPS-u, pojašnjava Joković.

Ako nije bilo dogovora Demokrata i DPS-a kako su znali u DPS-u koga će od Demokrata predložiti u Odbor

U Odbor za izborne reforme, dodaje, vjeruju možda još samo Demokrate.

“DPS je već postigao cilj sve je obesmislio. Kako je naopako formiran iza leđa najvećeg dijela opozicije tako će zasluženo i završiti.
Ako nije bilo dogovora Demokrata i DPS-a kako su znali u DPS-u koga će od Demokrata predložiti u Odbor i zašto su oni prihvatili da im DPS vodi kadrovsku politiku? Žalim sto opozicija nije sjela za sto i dogovorila minimum uslova bez kojih neće ići na izbore i odredila svoj zajednički tim koji bi pregovarao sa vlastima. Ostalo je još vrlo malo vremena za rad Odbora pa će sve svima biti kristalno jasno a i izbori su blizu, zaključio je on.

Izvor: Borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.