Категорије
Култура

Отворена изложба радова са 8. Међународне ликовне колоније

Љубитељи умјетности имају прилику да у Спомен кући Војводе Гавра Вуковића погледају изложбу умјетничких радова који су настали на осмој Међународној ликовној колонији „Беране 2019“.

У Спомен кући отворена је изложба „Беране 2019“, на којој су представљени радови са овогодишње ликовне колоније.

Међународна колонија трајала је од 21. до 28. јула и окупила је академске сликаре и вајаре из Црне Горе, Србије, Сјеверне Македоније, Румуније, Литваније и Кине.

Отворена изложба радова са 8. Међународне ликовне колоније

На отварању изложбе, којој су присуствовали предсједник општине Драгослав Шћекић и предсједник СО Беране Новица Обрадовић, говорио је Ирвин Масличић, уредник ликовних програма. Он је истакао да су учесници колоније, свако са својом ликовном поетиком, особеношћу и стилом, оставили  дјела која су уградили у мозаик ликовног фундуса Центра за културу.

„Наш фонд сада броји 140 умјетничкин дјела, а њихови аутори су значајни умјетници из Црне Горе, Србије, Сјеверне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Румуније, Френцуске, Турске, Пољске, Литваније, Русије, Кине, Либана и Индије“, казао је Масличић.

Отворена изложба радова са 8. Међународне ликовне колоније

Присутнима се у име учесника овогодишње колоније обратио Мирко Драговић, који се захвалио колективу Центра за културу на челу са директорком Слободанком Ивановић, на успјешној организацији, као и на могућности да у предивном амбијенту села Калудра стварају нова умјетничка дјела.

Отворена изложба радова са 8. Међународне ликовне колоније

Поред њега, на овогодишњој колонији учествовали су академски сликари Лена Хвичија, Костин Братеану, Наташа Петејчук, Ајла Диздаревић, Ана Шћекић и Ирвин Масличић, као и вајари Лука Радојевић, Лиу Јанг, Жанг Сонг Тао и Сонг Мин Чанг, предсједник и чланови Савеза за међународни вајарски симпозијум ( ISSA ). Подсјећамо да је Центар за културу члан поменуте организације од јанура ове године.

Организатор осме Међународне ликовне колоније је ЈУ „Центар за културу“, под покровитељством Општине Беране и Министарства културе.

Izvor: Berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.