Категорије
Спорт

Tенисер деценије je Новак Ђоковић!

Тениски портал tennis.com изабрао је Новака Ђоковића за најбољег тенисера у протеклој деценији

Ђоковић је у том периоду успио да надмаши своје највеће ривале, Роџера Федерера и Рафаела Надала и освоји највећи број Гренд слем титула.

Чињеница да је прије почетка ове деценије имао само једну Гренд слем титулу, а да је од 2010. до краја 2019. освоијио чак 15, јасно говори колико је Новак био доминантан у свијету тениса.

Новак је у том периоду остварио учинак од 627 побједа и тачно 100 пораза, а све то урадио је у ситуацији када је публика махом била на страни његових ривала, Федерера и Надала.

Сцене са овогодишњег финала Вимблдона остаће многима у сјећању, публика је била уз Федерера, али је српски ас успио да све то превазиђе и на крају изађе као побједник после четири сата и 57 минута игре.

„Ђоковић је нашао начин да побиједи. Тенисер који има 32 године одиграо је бројне трилер мечеве, то финале Вимблдона описао је као ментално једно од најтежих чији је био учесник“.

„Ланац догађаја тог дана – Ђоковићева побједа, публика која је навијала против њега, медији преокупирани Федерером и Надалом“, све то је био сиже протекле деценије у мушком тенису. Суочен са публиком која обожава Федерера тако дуго, Ђоковић је прибегао једном менталном трику вјерујући да су те овације упућене уствари њему. Они су узвикивали Роџер Роџер, а ја сам чуо Новак, Новак“, дио је текста новинара Стива Тињора који говори о Новаковом успјеху у посљедњој деценији.

Колико је Новаку било тешко свједоче и ријечи тениског стручњака Пола Анакона.

„Несрећа за Новака је што се појавио у ери Надала и Федерера. Био је фантастичан, али тешко му је јер не цијене довољно то што је он поред њих двојице учинио“, рекао је Анакон.

Он је додао и ово:

„Новак мора да буде оно што јесте. Када је опет освојио Вимблдон више се није ни трудио да придобије било кога. Није било пада на траву, крика радости, покушаја да се слави уз публику која је била против њага. Побиједио је за себе. Он је шампион, просто и једноставно“, закључио је Анакон.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.