Категорије
Друштво

Brojni zahtjevi mjesnih zajednica

Vesna Samardžić, sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu

Sekretarijatu za lokalnu samoupravu mjesne zajednice su dostavile brojne zahtjeve za unapređenje i izgradnju komunalne infrastrukture. Za te svrhe nacrtom budžeta za narednu godinu predviđeno je 100.000 eura.

Prema riječima Vesne Samardžić, sekretara Sekretarijata za lokalnu samoupravu, mjesne zajednice su zainteresovane za sanaciju i izgradnju lokalnih puteva, rekonstrukciju javne rasvjete i izgradnju sekundarne kanalizacione mreže.

-Problem je što nemamo bogat budžet kao neke druge opštine na Crnogorskom primorju. Mjesne zajednice za narednu godinu predlažu da se izgrade trotoari, između Tople i Igala, od semafora do Doma zdravlja, u Ulici Orjenskog bataljona, Meljine – Zelenika, Zmijice, Kumbor. Takođe, neophodno je da se uradi sanacija trotoara u Bijeloj, Baošiću, Đenoviću, Kamenarima. Trotoar od „HDL”-a do kraja Sutorine s kvalitetnom rasvjetom je neophodno izgraditi, čime bi se riješili bezbjednosni problem, ukazala je Samardžićeva.

Mjesne zajednice su predložile i uređenje stepeništa Ive Andrića, Sime Matavulja, Herceg Stjepana, kralja Tvrtka, u Đenoviću ispod groblja do obale.

Samardžićeva navodi da je neophodna hitna sanacija nadvožnjaka nad magistralom u Bijeloj, Zelenici i Toploj, a kandidovani su i brojni drugi projekti.

Izvor: Dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.