Категорије
Актуелно

Делегација ЕУ: Пропуштена прилика за Црну Гору да поново успостави политички дијалог у Скупштини

У саопштењу се наводи да ЕУ понавља да је мјесто политичкој дебати у Скупштини и да парламентарни бојкоти нису рјешење, посебно за земљу која преговара о приступању ЕУ

Европска унија (ЕУ) жали што због недостатка кворума, привремени парламентарни Одбор за свеобухватну реформу изборног и другог законодавства није успио да успјешно оконча свој рад прије краја мандата, 18.12., саопштено је данас из Делегације Европске уније у Црној Гори.

Ово је пропуштена прилика за Црну Гору да поново успостави политички дијалог у Скупштини, да на свеобухватан и инклузиван начин сагледа изборни оквир, повећа повјерење у спровођење парламентарних избора сљедеће године и постигне међустраначки договор о бројним питањима која су пресудна за програм реформи на путу Црне Горе ка ЕУ, посебно за поглавља 23 и 24″, наводи се у саопштењу.

-ЕУ понавља да је мјесто политичкој дебати у Скупштини и да парламентарни бојкоти нису рјешење, посебно за земљу која преговара о приступању ЕУ.

„ЕУ је досљедно охрабривала све политичке актере у Црној Гори да преузму одговорност за враћање политичке дебате у Скупштину. Регулисање вјерских заједница национална је надлежност, али то питање треба уредити на инклузиван начин, који окупља заинтересоване стране и у складу је са међународним и европским стандардима о људским правима, а посебно у складу са препорукама Венецијанске комисије од 24.6. 2019.„, закључује се у саопштењу.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.