Категорије
СНП

Neodgovorna vlada da se uozbilji po pitanju dodjele novca Montenegro Erlajnsu

Jučerašnja sjednica skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet pokazala je svu neozbiljnost i nonšalantnost sa kojom se čelnici vlasti odnose prema pitanju dodjele najveće pojedinačne državne pomoći u istoriji Crne Gore. Spašavanje Montenegro erlajnsa, za koje je opredijeljeno 155 miliona eura, sprovešće se na način da ni građani, a ni njihovi predstavnici u najvišem zakonodavnom domu ne znaju, zapravo, o čemu se radi.

Tako je ministar saobraćaja Osman Nurković odbio da poslanicima dostavi biznis analizu ovog projekta, uz obrazloženje da mu konsultant ne dozvoljava da je pokaže. Predsjednik odbora Predrag Sekulić za sve vrijeme trajanja sjednice igrao je igrice na tabletu, a onda su poslanici DPS-a i HGI-a, koji ne pripadaju ovom Odboru, dovedeni da kao zamjenici podignu ruke i omoguće da se raspravlja o pomenutom pitanju iako nema ni podataka, ni dokumenata potrebnih za to.

Na taj način obesmišljena je cijela ova izuzetno važna priča, u kojoj je jedino jasno da će građani ponovo biti žrtve Vladine hazarderske ekonomske politike, koja prijeti da nas definitivno dovede do dužničkog ropstva.

Iako je i Evropska unija više puta upozoravala da se pitanje dodjele državne pomoći ne može tretirati na ovakav način, crnogorska vlast se pravi gluva i nastavlja da sipa državni novac u Montenegro erlajns.

Socijalistička narodna partija poziva Vladu Crne Gore da sa posebnom dozom ozbiljnosti i odgovornosti pristupi rješavanju ovog pitanja, da dostavi poslanicima potrebna dokumenta kako bi se moglo valjano raspravljati o njemu i kako bi naši građani imali informacije o načinu na koji se milioni eura dijele jednom preduzeću od koga svi imamo samo trošak i glavobolju.

Foto: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.