Категорије
СНП

SNP sa narodom u odbrani svetinja

Šćekić: Većina je tamo gdje je vjera

Potpredsjednik SNP-a i gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić poručio je vlasti da promijeni zakon o slobodi vjeroispovijesti kako ne bi udarao u temelje crkve i Mitropolije-crnogorsko primorske, kako ne bi došlo do novih podjela.

„Iskreno ih i bratski molim da vrate dijalog i da se promijeni zakon u članovima koji remete duhovni mir u Crnoj Gori i koji unose loš osjećaj među građanima i udaraju na vjekovnost crkve koja je stvorila Crnu Goru. Znamo da se zakoni donose da bi se stvarala što bolja atmosfera i uređivao sistem, kako bi bilo odgovornosti i boljeg funkcionisanja građana, a ne da bi se narod dijelio“, rekao je Šćekić za „Vijesti“.

Zbog toga očekuje da u ovih nekoliko dana prije Skupštine vlast donese odluku koja će zaustaviti ovakav zakon ili ga promijeni tako da će se u punoj mjeri poštovati Mitropolija crnogorsko-primorska, a samim tim ogromna većina vjerujećeg naroda u Crnoj Gori.

„Ipak je većina tamo gdje je vjera. Siguran sam da je ogromna većina pravoslavnog naroda protiv ovog zakona, a siguran sam i da svaki dobronamjernik bilo koje druge vjere neće podržati ugrožavanje SPC“, rekao je Šćekić.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.