Категорије
СНП

Lalošević: Bar ne zaslužuje da bude u vrhu crne hronike naših medija

Održana sjednica barskog parlamenta

Danas je u Skupštini opštine Bar održana rasprava o Informaciji o stanju bezbjednosti u Opštini Bar, koju je potencirala opozicija.

“Bar je lijep i perspektivan grad i ne zaslužuje da bude u vrhu crne hronike naših medija. Zbog toga moramo učiniti sve da preventivnim mjerama uklonimo ili smanjimo pošasti koje vladaju u našem društvu, rekao je odbornik SNP CG Vasilije Lalošević.

Prema njegovim riječima, ovakva informacija mora biti razmatrana u Skupštini opštine makar jednom godišnje.

“Crna Gora i Bar moraju biti sredine u kojima postoji jaka volja za favorizovanjem vladavine prava, kako bi svi bili jednaki pred zakonom. Rezultati te borbe moraju biti kvantifikovani, ali da bi se to ostvarilo neophodna je istinska politička volja”, istakao je Lalošević.

Važan aspekt rješavanja ovog pitanja je strategija za mlade, kroz koju se moraju potrencirati edukativne metode, kako bi se omladina motivisala da se uključi u sportske i kulturne aktivnosti, i na taj način bila sklonjena sa ulice.

U cilju poboljšanja bezbjednosti i zaštite imovine i lica, Lalošević je govorio o potrebi uspostavljanja video nadzora u gradu, posebno na saobraćajnicama, kao i na objektima javnih službi i ustanova.

“Potrebno je na fleksibilan način vršiti kontrolu i legitimisanje lica, kako se ne bi desilo da ugledni Baranin, zaslužni sportista, bude pretresan na ulici kao da je okoreli prestupnik”, kazao je Lalošević.

Lalošević je govorio i o potencijalnoj migrantskoj ruti preko Bara, bilo preko morske ili jezerske strane teritorije ove opštine.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.