Категорије
Актуелно

Митрополит: Нијесмо ми овдје ни против кога, неко ради приватних интереса, власти и своје сласти угрожава будућност Црне Горе

Митрополија црногорско-приморска и остале епархије СПЦ окупили су се данас са вјерним народом испред Скупштине Црне Горе пред засиједање Законодавног одбора Скупштине

Испред Скупштине су стотине свештеника и монаха предвођени митрополитом Амфилохијемвладиком Јоаникијем и владиком Методијем.

На почетку се је владика диоклијски Методије прочитао посланицу са Световасилијевског сабора у Никшићу.

Вјерни народ и свештенство испред Скупштине

Окупљенима се обраћа митрополит Амфилохије, који је казао да исказује поштовање посланицима и Одбору, уз позив да не донесу овакав Закон, а посебно се митрополит обратио посланицима исламске вјероисповјести, да буду уз православну браћу.

Митрополит је позвао опозиционе и посланике римокатоличке и исламске вјероисповијести да не учествују у расправи о Предлогу закона о вјероисповијести.

Владике предводе свештенике и монахе

За крст часни и слободу часну, на томе је утемељено законодавство до наших времена. На ово подсјећамо парламент – њихова је одговорност већа ако законе темеље на овој истини. Нијесмо овдје ни против кога него да изразимо поштовање овом дому“, казао је митрополит.

„У имену Божјем је суд и правда, а то пише и на транспаренту који носе монахиње. Наше сестре носе ову поруку. Оне уграђују своју младост у обнову светиња и душа. Ова истина велика свејдочи и нама и овом парламенту да су само они закони који се темеље на овој великој истини. На овој истини је утемељено и законодавство Црне Горе“, поручио је Амфилохије.

Митрополит је изразио увјерење да неко ради приватних интереса, власти и своје „сласти“ угрожава будућност Црне Горе.

Владике испред Скупштине

„Надамо се да ће посланици које је народ изабрао чути глас свог народа и народног свештенства, да ће донијети своје одлуке онако како то одговара ономе што је записао Св. Петар“.

„У име Божје и Св. Василија и Св. Петра, Симеона Дајбабског у име Стефана Пиперскога ми овдје данас увјеравамо наше посланике да не дозволе да неко изманипулише њиховим одлукама и законским одредбама, да не дозволе да се одредбе овог закона примјењују на овакав начин. Ако Црна Гора заиста жели да се угради у Европску заједницу, онда не могу то чинити безакоњем и прихватањем безакоња“, нагласио је митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је благословио све посланике и скупштински дом.

Долазак монаштва и свештенства
Вјерни народ уз своје владике и свештенике

Света литургија у Храму Христовог васкрсења почела је у 10 часова. Слоган за ово сабрање Српске православне цркве биће ријечи Светог Петра Цетињског: „У имену Божијем је суд и правда“. Прегледач видео записа00:0000:19

Испред Скупштине је полиција и постављена је заштитна ограда

Свештенство и монаштво Митрополије и осталих епархија СПЦ се окупљају испред Скупштине.

Долазак пред Скупштину

Испред Скупштине је окупљен и велики број вјерног народа, који чека своје владике и свештенике.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.