Категорије
СНП

Pozivamo na zajednistvo i slogu i na povlacenje zakona koji duboko dijeli Crnu Goru

Miomir Vojinović, odbornik SNP CG u Skupštini opštine Bijelo Polje

Odbornički klub SNP u Bijelom Polju napustio je zasijedanje lokalnog parlamenta u znak podrške građanima koji u Podgorici protestuju zbog najavljenog usvajanja Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Odbornik SNP Miomir Vojinović obavijestio je kolege da je odbornički klub SNP CG svjestan da se na sjednici raspravlja o značajnim temama za ovaj grad i njegove građane, ali da SNP ne može u situaciji u kojoj se brani Njegoševa Crna Gora da razgovara o bilo čemu drugom.

„Znate da smo uvijek bili za dijalog i dogovor. Tako je bilo i unazad deset godina kada su političke tenzije bile podignute i kada je iz ovog parlamenta poslata poruka mira i zajedništva. Naše Bijelo Polje je specifična sredina i zato je naša odgovornost utoliko značajnija i veća“, rekao je Vojinović.

Miomir Vojinović je podsjetio da je SNP uvijek bila sa narodom i da je i 21. decembra u Nikšiću branila onu pravu, istinsku Crnu Goru i kanonski priznatu SPC.

I ovoga puta, SNP poziva na zajedništvo i slogu, na dijalog i dogovor, kao i na povlačenje zakona koji duboko dijeli Crnu Goru.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.