Категорије
Актуелно

Reagovanje rukovodstva Opštine HN na saopštenje OO DPS HN: Naša čast, a vaša bruka, živjeće dovijeka

Gospodo iz Demokratske partije socijalista,
Sinoćnje pravno i svako drugo nasilje, pred očima javnosti Crne Gore i regiona, dovoljno govori o vašoj prirodi, vašoj politici i vašim namjerama. Sramota koju su vaše partijske kolege – narodni poslanici priredili, među kojima i naša sugrađanka, a pa nalogu vašeg Gospodara i Prve familije, udarajući na tradiciju i stubove crnogorskog društva, diskvalifikuje vas ne samo iz političke arene, već i one realne – vi više nemate dodira sa stvarnošću u našoj državi.

Floskule i „optužbe“ iz saopštenja OO DPS Herceg Novi kao da su kreirani u drugom vremenu i na drugom prostoru, mimo Njegoševske Crne Gore i Herceg Novog, kojima, na vašu veliku žalost, pripadamo i mi i vi.

Rukovodstvo grada je sinoć bilo sa vjernim narodom u Zelenici, dok je šef novskog DPS-a sjedio u neposrednoj blizini i toki-vokijem komunicirao sa nalogodavcima iz Podgorice, potkazujući svoje sugrađane, koji su punih srca podržali ono u šta vjeruju. Potkazivati svoje komšije i prijatelje odlika je nekih drugih, ružnijih vremena – ali ne i za DPS. Odgovorite javnosti, da li vi podržavate hapšenja i prebijanja sveštenih lica?

Herceg Novi je grad vjere i tolerancije. Ovo je grad Svetog Save i Leopolda Mandića. Ovaj grad će i ubuduće biti otvoren za sve dobronamjerne ljude svih konfesija. Vjernik ljubi istinu i pravdu, ali su to vama nepoznanice – Prva familija i „biznismeni“ oko nje ne daju instrukcije na te teme.

Da skratimo, jer polemika sa vama nema nikakvog smisla – vas ne more problemi koje ste naveli u današnjem saopštenju. Muči vas činjenica da će se lokalna uprava izboriti sa tim problemima i podići kvalitet života u Herceg Novom – istovremeno pružajući podršku našem narodu i sveštenstvu, na koje ste nepravedno i kukavički udarili. Ono što se sinoć i jutros dešavalo ostaće upamćeno kao najsramniji čin u istoriji Crne Gore.

I opet, i na veliku žalost, ponovićemo: Vi više nemate dodira sa stvarnošću ni u našoj državi, ni u Herceg Novom. Naša čast, a vaša bruka, u duhu sinoćnjih događaja, živjeće dovijeka.

PREDSJEDNIK OPŠTINE
Stevan Katić

POTPREDSJEDNICI OPŠTINE
Danijela Đurović i Miloš Konjević

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.