Категорије
Актуелно

Nikšić: Više stotina građana protestovalo blizu rodne kuće Mila Đukanovića

PR DF-a Marko Kovačević tražio je od policije da građani dođu do kuće Đukanovića na šta mu je komandir Darko Mađarić odgovorio da ih mogu pustiti da prošetaju trotoarom preko puta ukoliko im Kovačevic garantuje da ce ta šetnja biti bez incidenata, kao i do sad

Nekoliko stotina Nikšićana i večeras je krenulo u protestnu šetnju izražavajuci na taj način revolt zbog usvojenog Zakona o vjeroispovjesti. 

Ovoga puta promijenili su maršrutu pa umjesto da krenu do Trga Save Kovačević, gdje su prethodne dvije večeri prelazili pješačke prelaze ometajući saobraćaj, otišli su do skvera u Rastoke. 

Nakon kraće blokade saobraćajnice, uzvikujući  „Milo lopove, ne damo ti svetinje“ i „Bacite oklope, budite Miloje“, uputili su se Bulevarom Vuka Mićunovića ka  rodnoj kući predsjednika države, Mila Đukanovića. 

Policija ih je zaustavila na nekoliko desetina metara. 

PR DF-a Marko Kovačević tražio je od policije da građani dođu do kuće Đukanovića na šta mu je komandir Darko Mađarić odgovorio da ih mogu pustiti da prošetaju trotoarom preko puta ukoliko im Kovačevic garantuje da ce ta šetnja biti bez incidenata, kao i do sada.

 „U slučaju da to ne bude tako službenici će morati upotrijebiti svoja ovlašćenja i sve ono sleduje u skladu sa zakonom“, kazao je Mađarić. 

Kovačević je pozvao građane da se mirno prošetaju do kuće Đukanovica, upozoravajući ih da je on odgovoran za bilo koji eventualni incident. 

Kako je dogovoreno sa policijom tako je i urađeno. 

Na desetak metara od kuće policija ih je zaustavila, a Kovačević je u ime okupljenih poručio Đukanoviću da im ne dira svetinje i pozvao građane da se u miru raziđu, da dolaze u Hram na moleban i pokažu svima da neće dozvoliti otimanje svetinja.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.