Категорије
СНП

Stižu na naplatu milionski Mugošini dugovi

BOGDAN BOŽOVIĆ (SNP) TVRDI DA JE GRADONAČELNIK IVAN VUKOVIĆ POD SVOJEVRSNIM PRITISKOM

Godinu na izmaku obilježila je afera „Koverta” u kojoj je glavni akter bio bivši gradonačelnik Podgorice iz redova DPS-a Slavoljub Stijepović. U vrijeme nastanka snimka Stijepović je bio u fotelji prvog čovjeka Podgorice, čime je znatno unižena funkcija gradonačelnika i uvedeno novo zaduženje u opisu posla gradonačelnika, a to je posao kurira, ocijenio je Bogdan Božović, odbornik SNP-a u Skupštini Glavnog grada.

–Država je izgubila spor pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu po tužbi kompanije KIPS jer bivši gradonačelnik Podgorice takođe, kadar DPS-a Miomir Mugoša, nije dozvolio gradnju tržnog centra. Zbog toga će kompaniji morati biti isplaćeno 4,5 miliona eura. U ovoj godini donesen je i novi statut Glavnog grada koji će omogućiti vladajućim partijama da na čelo mjesnih zajednica postavljaju njima lojalne ljude, čime se potvrđuje naša priča da mjesne zajednice, u suštini, predstavljaju „isturena odjeljenja” DPS-a i njenih koalicionih partnera – naveo je Božović.

Božović navodi da se u 2019. godini nije vidjelo ništa novo kada je riječ o načinu rukovođenja gradom.

– Podgorica je i danas infrastrukturno paralisana, pa zatvaranje jedne ulice dovodi do saobraćajnog kolapsa. Problemi sa kojima se suočavaju građani su nedostatak parking mjesta i nedovoljna razvijenost pješačke infrastrukture. Iz Glavnog grada govore o otpočinjanju velikog broja projekata, pa nije na odmet da podsjetimo na one koje najavljuju već godinama, a ostali su samo mrtvo slovo na papiru. To su izgradnja gradske bolnice, rezervoara na Dajbabskoj gori, doma kulture na Koniku, hotela i motela za djecu na Veruši, sportske dvorane u Zeti i Tuzima, rekonstrukcija Jusovače – navodi Božović.

Gradonačelnik Vuković je više puta davao izjave koje ne priliče i nisu u skladu sa funkcijom koju obavlja, ukazuje Bogdan Božović.

– Vjerovatno je u pitanju želja za dokazivanjem i potreba da se bude nešto više od prvog čovjeka grada, ali mora biti svjestan da je on gradonačelnik svih građana Podgorice i da svojim stavovima vrijeđa značajan dio naših sugrađana. Sredstva kojima raspolaže su i sredstva građana sa kojima ne dijeli iste stavove, pa bi trebalo da bude odmjereniji prilikom istupa u javnosti. Inače, on je veliki poštovalac lika i djela crnogorske policije – smatra odbornik SNP-a.

N.S.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.