Категорије
Друштво

Вучић на Бадњи дан на сјеверу Црне Горе

Вјероватно се до самог одласка на сјевер Црне Горе неће знати који ће град и светињу обићи први човјек Србије

Постоје велике шансе да предсједник Србије Александар Вучић на Бадњи дан посети сјевер Црне Горе како би тим својим чином исказао једнинство са српским народом који претходних дана протестује широм земље против спорног Закона о слободи вјероисповијести којим власт у Подгорици отворено удара на СПЦ и њене светиње“, пишу српски медији.

Према информацијама „Новости“, за сада се разматрају три тачке Вучићеве посјете, али се вјероватно до самог одласка на сјевер Црне Горе неће знати који ће град и светињу обићи први човјек Србије.

Јер, ријеч је о деликатном политичком потезу који са собом носи и безбједносне ризике.

Предсjедник Србије је за то добио благослов патријарха Иринеја, приликом недавног разговора у Патријаршији у Београду, преноси Танјуг.

Одлазак међу Србе у Црној Гори на сjеверу изузетно је деликатан и изазован, са различитих аспеката, поготово јер долази у тренутку у којем је доношење Закона о слободи вjероисповjести узнемирило Србе у Црној Гори.

Мисија предсjедника Србије, међутим, није да доприноси политичким подjелама у тој земљи, већ да се потврди јединство српског народа у свим питањима од значаја, па и у очувању српских светиња, мирно, правним и дипломатским средствима, како је то више пута ових дана указао предсjедник Вучић, закључује Танјуг.

То ће бити први пут, од 2012. од када је СНС на власти у Србији, да Вучић дође у Црну Гору.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.