Категорије
Актуелно

Jovanović: Zakon o slobodi vjeroispovjesti ujedinio Crnu Goru

Sveštenik Obren Jovanović okupljenim građanima ispred Hrama kazao da su „najljepši i najdivniji hram, koji se u ovoj duhovnoj obnovi Crne Gore obnovio i sagradio posljednjih nekoliko decenija

Zakon o slobodi vjeroispovjesti nije podijelio, već ujedinio Crnu Goru, ali i pravoslavlje i čitavo hrišćanstvo, poručio je „onima koji su mislili da će ovo čudo doneseno i izglasano, da nas podijeli“ sveštenik Obren Jovanović. 

Jovanović je sinoć pozdravio i mitropolita Amfilohija, poručujujući mu da nije sam.

„Oni koji su ovo činjeli, mislili su da, ako udare na pastira, da će stado rastjerati. Đedo sveti stari, koji noćas klečiš sa voštanicom u ćeliji Svetoga Petra, nisi sam… Pozdravljamo te, ostarjeli i sveti Đedo, iz Hrama Hristovoga Vaskrsenja i znaj da je narod Božiji sa tobom“, kazao je Jovanović. 

On je sinoć, nakon litije, ispred podgoričkog Hrama, pozdravio „više desetina hiljada ljudi koji su u svojim gradovima širom Crne Gore šetali u litiji“.

Okupljenim građanima kazao je da su oni „najljepši i najdivniji hram, koji se u ovoj duhovnoj obnovi Crne Gore obnovio i sagradio posljednjih nekoliko decenija“. 

„Vi ste, narode i djeco Božija, najprecizniji ugovor, koji Crkva i država mogu da imaju, jer svaka odredba toga ugovora je vašom molitvom, postom i ljubavlju definisana. Narode mili i blagosloven. Vi ste najbolji zakon koji je napisan u novijoj istoriji Crne Gore, jer riječi toga zakona nijesu mrtvo i neprimjenjivo slovo i regula na papiru, već su riječi i slova tog zakona, vaša čista srca ispunjena Gospodom, koji je jedini put, istina i život“, kazao je Jovanović.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.