Категорије
Актуелно

Вечерас велика литија вјерног народа у Пљевљима

Нека четвртак и недјеља буду дани отпора безакоњу и безнађу

Одбор за одбрану светиња позвао је све да не насиједају на приче како је све завршено и да је наша Црква поражена и на кољенима

Oдбор за Одбрану светиња у Пљевљима позвао је данас вјерујући народ да данас наставе са литијама које су претходних дана организоване у том граду у знак отпора неправди која је погодила сваког православног вјерника усвајањем дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести.

„Благослов наше Цркве је такав да се литије убудуће одржавају два пута седмично – четвртком и недјељом. Прије сваке литије служиће се Молебан Пресветој Богородици у Храму Свете Петке са почетком у 18 сати“, наводи се у саопштењу.

Драга браћо и сестре, додају, претходних дана наша Црква нас је ујединила.

Пљевља

„Устала је на ноге цијела Црна Гора погођена неправдом која је задесила Српску православну цркву. Пљевља су показала да у нашем граду истински живи православље. Први у Црној Гори смо масовно изашли у литије које су из ноћи у ноћ окупљале све више вјерујућег народа. Заклели смо се пред Олтаром наше Цркве да са овога пута нећемо скренути док не исправимо неправду која нас је задесила и у томе треба да истрајемо“, саопштили су.

Одбор за одбрану светиња позвао је све да не насиједају на приче како је све завршено и да је наша Црква поражена и на кољенима.

„То причају они који хоће да ослабе снагу Цркве која је показала да је надмоћна спрам оних који су покушали да озаконе најогољенији вид отимачине црквене имовине. Зато, драга браћо и сестре, дужни смо да се јаче и сложније него икад збијемо у редове и непоколебљиво станемо у одбрану своје Цркве и свога народа. Нека четвртак и недјеља за нас постану светиње попут црвеног слова у календару и дани који ће бити симбол отпора безакоњу и безнађу. Звона са наших светиња проламају Небеса позивајући нас да не посустанемо и не одустанемо са светог пута којим смо кренули. С вјером у Бога до коначне побједе“, закључили су.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.