Категорије
СНП

Katastrofalna ekonomska politika DPS-a dovela drzavu do sunovrata

Prema zvaničnim statističkim podacima državnih organa, u čak jedanaest crnogorskih opština ima više penzionera nego radnika.

Da situacija bude još delikatnija, statistika pokazuje da u tri opštine ima više nezaposlenih nego zaposlenih, dok je u Rožajama i Plavu zabilježen veći broj korisnika socijalne pomoći nego radnika.

Da bi penzioni, zdravstveni i socijalni fondovi mogli da funkcionišu potrebno je da broj zaposlenih bude tri puta veći od korisnika tih fondova. Nasuprot 203 hiljade zaposlenih, u Crnoj Gori imamo 130 hiljada korisnika Fonda PIO, 36 hiljada nezaposlenih i 29 hiljada korisnika materijalnog obezbjeđenja. Dakle, brojke pokazuju da se o tom idealnom odnosu u Crnoj Gori odavno ne može govoriti.

Nažalost, očigledno je da je nezaposlenost realnost u većem dijelu države, dok glad sve češće kuca na vrata naših građana. Time još jednom pada u vodu sva priča Vlade Crne Gore o ravnomjernom regionalnom razvoju i impresivnom ekonomskom rastu.

Socijalistička narodna partija ističe da je dugogodišnja katastrofalna politika DPS-a dovela do kolapsa ekonomije koja, prezadužena i opterećena megalomanskim infrastrukturnim projektima koje vlast nije u stanju da sprovede, prijeti da dovede do sunovrata države.

Samo promjena vlasti može osigurati kreiranje i sprovođenje odgovorne ekonomske i socijalne politike koja će izvući državu iz blata u koje ju je DPS bacio. SNP je spremna da ponese svoj dio odgovornosti za taj istorijski poduhvat.

Foto – ilustracija: The Ladders

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.