Категорије
СНП

SNP trazi hitno oslobadjanje Raicevica i Zivkovica

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje hapšenje urednika portala IN4S i Borba, Gojka Raičevića i Dražena Živkovića i zahtijeva njihovo hitno oslobađanje i pritom poručuje vlastima da se sa ovakvim nedemokratskim činovima ne može ni pedalj ići dalje ka porodici razvijenih evropskih društava.

U strahu su velike oči pa se režim očigledno prepao narodne sile, odnosno desetina hiljada ljudi koji mirno šetaju crnogorskim gradovima tražeći da se ukloni ili izmjeni antiustavni ili antidržavni Zakon o slobodi vjeroispovjesti. Planere ovog zlog nauma iz vrha režima je to izgleda iznenadilo, pa pribjegavaju grubim potezima i pritiscima.

Kada bi mjerili količinu laži i izmišljenih vijesti, koje su uznemiravale crnogorsku javnost minulih godina, količinu mržnje i uvreda koje su režimski mediji upućivali opoziciji i slobodnim novinarima nekih redakcija, zatvori bi bili puni onih koji su zarad dnevne politike i bliskosti vlasti, odbacili novinarski kodeks i etiku.

Ovdje treba ukazati na dvije stvari – ili je DPS u potpunoj panici i od muve vidi slona pa reaguje iz straha i na pucanje novogodišnjih balona, petardi ili električnih instalacija, ili je zavedena prava diktatura, svojstvena najgorim autokratskim režimima svijeta, gdje se atakuje na svakog ko drugačije misli.

O tužilaštvu i sudstvu kod nas, koji reaguju na mig vlastodržaca je sve već rečeno. Po njima, pohare i pljačke Crne Gore i svakojake afere nisu uznemirile javnost, a novinski članci jesu.

Podsjetimo, po ko zna koji put, ovdje je na oltar slobode i demokratije svoj život dao Duško Jovanović, a ubice i nalogodavci još nisu privedeni pravdi. Ovdje je pucano u novinarku Vijesti, prebijani su novinari, ekonomski ugnjetavani a prijetilo im se na svakom koraku, ukoliko bi se drznuli da kritički pišu o nekim pošastima crnogorskog društva. Nemile scene sa privođenjem mlade novinarke portala Fos medija obišle su region, a sinoćnje privođenje dva slobodna novinara Raičevića i Živkovića, zaista je uznemirilo sve ljude kojima je slobodna i istinska Crna Gora pri srcu.

Još jedno podsjećanje – svako ko je objavio rat medijima i slobodi novinarstva, izgubio je tu bitku. A tek onaj ko je otpočeo progon crkve, neslavno je ili će neslavno završiti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.