Категорије
СНП

Djukanovicu, vrijeme je da ides!

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje govor mržnje, podjela, koji se mogao sinoć čuti na sjednici DPS-a u Tivtu.

Nazvati većinsku Crnu Goru ludacima, može samo osoba koja nema ni minimuma državničke mudrosti. Čovjek koji je u svojoj političkoj karijeri, zavisno od svojih ličnih interesa, bio spreman na sve, sinoć u Tivtu je u izlivu svog bijesa i mržnje uputio poruke koje više priliče uličarskom rečniku, nego govoru iole ozbiljnijeg državnika. Više smo nego sigurni da je to, ipak, rečnik odlazećeg diktatora.

Od usvajanja nakaradnog i antiustavnog zakona iz usta naših crkvenih velikodostojnika mogu se samo čuti riječi ljubavi, poziva na bratsku slogu i zajedništvo. Niti jednim svojim gestom ili potezom niko od stotinu hiljada građana Crne Gore nije pokazao namjeru da putem nasilja bilo šta rješava. Šta više, u tišini i miru pokazali smo želju da stanemo iza naših svetinja, jer je to jedino što nam je ostalo da branimo u ovoj državi.

Ti si, sa druge strane, stvorio problem, podijelio narod i skoknuo do Majamija da u miru posmatraš sve to.

Gospodine Đukanoviću, ti si, nažalost trenutni predsjednik naše Crne Gore. Jesi li svjestan da si do sada uništio skoro sve: zemlja je u ekonomskom kolapsu, dok su nam zdravstvo i prosvjeta na najnižim mogućim granama. Za vrijeme tvoje vladavine samo korupcija i organizovani kriminal cvjetaju, na desetine je nerasvijetljenih ubistava, dok nas istovremeno potresaju mnogobrojne afere, poput „Snimka“, „Koverte“, kupovine glasova i duša po Crnoj Gori.

Krajnje je vrijeme da napustiš državničke funkcije i ostaviš ovaj vjerujući narod na miru! Odlazi, to je jedino rešenje i za tebe, ali i za ovu državu! Nikako da shvatiš da ti ne predstavljaš državu i da je vrijeme tvoje vladavine obilježeno stvaranjem podjela unutar svog nacionalnog bića, isključivo zarad očuvanja tvoje vlasti i grupe profitera koji te okružuju. Nemaš prava da se poistovjećuješ sa Crnom Gorom, jer je niko nije više uništio od tebe. Tvoj politički put, od velikosrbina, koji je mrzio šahovnicu, od velikog rusofila, do navodnog Nato-ljubitelja, u stvari je ispunjen jednim jedinim ciljem- ostanak na vlasti po svaku cijenu.

Lažno se zalažeš za Evropsku Uniju, jer si svjestan da ulazak u tu organizaciju donosi vrijednosti, koje ruše tvoj pogled i na vlast, ali i na pravdu i vladavinu prava.

Mi i danas otvoreno postavljamo pitanje i građanima Crne Gore, ali i međunarodnoj zajednici: jeste li za otvorenu diktaturu, koju zagovara Milo Đukanović, ili ste za državu prosperiteta i zemlju slobodnih građana i institucija?

Socijalistička narodna partija, skupa sa vjerujućim narodom i sveštenstvom naše Mitropolije i Srpske pravoslavne crkve nastavlja svoju mirnu, demokratsku borbu za očuvanje Ustava svoje zemlje, i u tom pravcu niti jedan tvoj govor ili obraćanje ne ostavljaju ama baš nikakvog traga. Mi i danas pozivamo samo na ljubav, mir, toleranciju i zajedništvo! Mir nema cijenu! Svetinje ćemo odbraniti!!!

Građani neka sami prosude ko je lud: oni koji pozivaju na slogu i ljubav, ili oni koji žive od podjela i na podjelama!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.