Категорије
Друштво

U Beranama formirano lokalno partnerstvo za zaposljavanje

BERANE – Opština Berane će u narednom periodu pristupiti izradi Lokalne strategije zapošljavanja s akcionim planom za 2021. godinu- saopštili su iz lokalne uprave. Podsjetili su daMinistarstvo rada i socijalnog staranja sprovodi projekat „Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje u Crnoj Gori” koji se finansira iz EU – IPA sredstava u okviru Sektorskog programa za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku.

Tim povodom u radnoj posjeti Opštini Berane boravila je vođa pomenutog projekta Meri Lorenčić, koja se sastala sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem, i njegovim saradnicima.Gošća je informisala predstavnike lokalne uprave o statusu projekta, ulozi i obavezama Opštine Berane u daljim aktivnostima.Nakon toga, uslijedio je prvi radni sastanak s članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Prema riječima Danke Golubović, koordinatorke Opštine Berane u okviru projekta, sprovodi se analiza lokalnih tržišta rada u Crnoj Gori i priprema nacrt nacionalne strategije zapošljavanja.

-U Beranama je formirano Lokalno partnerstvo za zapošljavanje koje će raditi na pripremi nacrta Strategije zapošljavanja opštine Berane, kao i na izradi godišnjeg Akcionog plana zapošljavanja za 2021.- objasnila je Golubovićeva.

Izvor: Dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.