Категорије
СНП

Mjesni odbori SNP Podgorica spremni da odgovore svim izazovima

Odbor SNP Glavnog grada

Večeras je u prostorijama Glavnog odbora SNP CG održan sastanak mjesnih odbora SNP Tološi i 1. maj. Sastanku su prisustvovali predsjednik SNP CG Vladimir Joković, potpredsjednici Dragan Ivanović i Dragoslav Dado Šćekić, sekretar IO GO Dragan Vukić, potpredsjednik Odbora SNP Berane Darko Stojanović, odbornici u Skupštini Glavnog grada Radmila Čagorović i Bogdan Božović, predsjednica Gradskog odbora SNP Golubovci Slađana Kaluđerović i portparolka Odbora SNP Glavnog grada Marija Radinović.

Mještani naselja Tološi i 1. maj su ukazali na brojne probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju, kao npr. odbijanje uprave Glavnog grada da razmotri izgradnju nove osnovne škole u Tološima, zamjenu dotrajalih i kancerogenih vodovodnih cijevi, rekonstrukciju putne infrastrukture i osvjetljenja u pojedinim ulicama, pružanje pomoći FK Crvena stijena, itd.

Na sastanku je bilo riječi i o situaciji koju je proizvelo nasilno i nelegitimno usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Poručeno je da će rukovodstvo i članstvo SNP CG nastaviti da pružaju podršku aktivnostima Mitropolije crnogorsko-primorske u odbrani svetinja, posebno kroz učešće u mirnim litijama.

Takođe, predsjednik Joković je ponovio raniji stav da je zajednički nastup opozicije na izborima najbolji recept za pobjedu nad DPS-om.

SNP CG je još jednom osudio današnje događaje u Zeti, a naročito hapšenje majke Milana Kneževića, koja je kao najgori kriminalac, sa lisicama na rukama odvedena u policiju, kao i privođenje Marka Milačića.

Na kraju sastanka, članovi MO SNP Tološi i 1. maj su predsjedniku Jokoviću poklonili gusle kao simbol crnogorske tradicije.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.