Категорије
СНП

Šćekić: Litije mirne, nema potrebe da SAJ diže tenzije

Duže od mjesec dana ulicama Berana i okoline, teku kilkometarske, mirne, dostojaanstvene litije do manastira Đurđevi stupovi. Za to vrijeme nije zabilježen ni jedan incident. Zbog toga mi je nerazumljiva odluka da se u ovaj grad dovedu pripadnici Specijalne jedinice MUP Crne Gore.

Ovo je u subotu izjavio predsjednik Opštine Berane, jedine opozicione na sjeveru Crne Gore, gdje je Đukanovićeva DPS u dubokoj opoziciji već punih šest godina, Dragoslav Dado Šćekić, koji se oglasio u ime svojih hiljade sugrađana koji su sa nervozom primili vijest o dolasku specijalaca, kojih ovdje nije bilo gotovo od crnogorskog referenduma kada su bili vrlo “aktivni”.

-U ponedeljak u Berane stiže direktor Uprave policije Veselin Veljović, pa ću ga pitati na osnovu čega je menadžment Uprave donio odluku o upućivanju specijalaca u naš grad, naglasio je Šćekić, koji od autora neprihvatljuvog Zakona o slobodi vjeroispovijesti očekuje trezven odnos prema mirnim litijama i premjene spornih članpova ovog zakona, koji je Crnoj Gori donio pravi-haos.

Inače, dolazak specijalaca, čija jedinica je sada dobila naziv ‘’Protiv teroristička jedinica’’ (PTJ) na sever Crne Gore, radi “relaksiranja situacije”, dodatno je pojačala napetost u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljimam gde su raspoređeni

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.