Категорије
СНП

Vratićemo građanima oteto

DRAGAN VUKIĆ SMATRA DA JE CRNOJ GORI NEOPHODAN ZAKON O PORIJEKLU IMOVINE

Crnoj Gori ne treba zakon o porijeklu crkvene imovine, već zakon o porijeklu imovine funkcionera vladajuće klase i svih onih koji su dobrano napunili džepove proteklih godina, poručio je Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO Socijalističke narodne partije (SNP). Da ne bi bilo nejasnoća i naknadnih tumačenja, iz SNP-a predlažu da taj zakon tretira period od 1989. godine do danas.

– Takav akt bi trebalo da se odnosi na sve javne funkcionere za pomenuti period, kako bismo dobili jasnu sliku svega. U tom smislu, mogle bi se iskoristiti neke odredbe vašeg nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti kada je riječ o dokazivanju porijekla imovine. Ali vaše. Da se vidi odakle vam kule i gradovi, beogradski stanovi i zlatiborski apartmani, milanske garsonjere i slični marifetluci po našem primorju i sjeveru– istakao je Vukić.

Naglašava da bi zakon o porijeklu imovine predstavljao ključni mehanizam u borbi protiv korupcije.

– Da smo imali takav zakon, vi se ne biste drznuli da udarate na imovinu Srpske pravoslavne crkve, odnosno Mitropolije crnogorsko-primorske. To vam ne bi padalo na pamet jer biste morali da dokazujete porijeklo svoje imovine, tj. odakle vam novac za nekretnine i skupe automobile, a niste kreditno zaduženi ili ste zaduženi pod povlašćenim uslovima, odakle vam pare za školovanje djece u inostranstvu jer vam domaće obrazovne ustanove ne ulivaju povjerenje. Za to su potrebni veliki novci, pa biste morali da objasnite kako ste došli do miliona, i to na način što biste građanima stavili na uvid svoje bankovne i transakcione račune u Crnoj Gori i inostranstvu– poručio je Vukić.

Kako je dodao, kada se vlast promijeni, prvi zadatak nove vladajuće strukture će biti da jedan ovakav zakon proslijedi Skupštini na usvajanje, a primjena treba da počne danom objavljivanja, tj. odmah.

– Socijalistička narodna partija, koja se od svog osnivanja zalaže za socijalnu pravdu, a bori se protiv kriminala i korupcije, kao dio buduće vlasti biće više nego dosledna u vraćanju otete imovine građanima Crne Gore– saopštio je Vukić.
Izvor: Dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.