Категорије
СНП

U cetvrtak ponovo setamo, mladi DPS-a pridruzite nam se!

Saopštenje za javnost Asocijacije mladih SNP Nikšić

Umjesto da se pridruže hiljadama mladih djevojaka i momaka, koji ovih dana šalju najljepšu sliku Nikšića svijetu, nikšićki DPS podmladak se drznuo da kritikuje svoje vršnjake i da im nudi kojekakve druge zabave, umjesto predivnih, mirnih litija.

Mladi Socijalističke narodne partije Crne Gore znaju da su DPS lavići navikli na besplatne zabave drugačijeg karaktera, i da je miris tamjana i svijeća daleko od onoga na šta su naučeni od šefova. Ali, kad su se već drznuli da nas uče da ne treba da branimo svetinje i manastire od ateista poput njihovog idola, za očekivati je bilo i ranije da se zabrinu za sudbinu grada i države.

Mogli su, recimo, da se oglase kad je Svetozar Marović inaugurisan za vođu organizovanog kriminala i korupcije. Zaboravljaju da im je on bio šef političkog savjeta. Mi smo i tada, kao i sad, slijedili i učili ono što su nam i Sveti Sava, Sveti Petar i Njegoš ostavili.

Nije ni čudo što vas nema da se zabrinete poslije afera „Snimak“ ili „Koverat“, kad ministar sporta i mladih Nikola Janović ne razumije kontekst posjete Cetinjskom manastiru. Jeste li se ikada, omladino DPS-a zapitali zašto hiljade vaših vršnjaka napuštaju ovu državu? Neće biti zato što im je dobro, nego zato što je politika vaših lidera srozala standarde na najniži mogući nivo?

Zar vas ne brinu svakodnevna ubistva mladih osoba, kao i korišćenje droge i opijuma na svakom koraku? Ili je to nešto na šta bi trebalo svi da se naviknu. Nažalost, glasajući DPS, stvorili ste ambijent za takva i slična dešavanja. Za očekivati je možda bilo da iskritikujete svoje partijske drugove koji kupuju glasove i duše, a zapošljavaju po partijskoj liniji „jedan za četiri“. I to vam je oprošteno, ali ste, kao „demokrate“ mogli ciknuti kad je, uz prisustvo specijalnih snaga i policije usvajan ovaj zakon na necivilizacijski i antiustavan način.
Čuli ste, vjerovatno, da se ovih dana privode i batinaju i vaši vršnjaci po Crnoj Gori, samo zato što brane i vaše ime i istoriju. Red je bio da se glasnete i osudite ovakvo ponašanje od strane policije, bez obzira na stranačku pripadnost.

Ipak, donekle vas razumijemo. Vama je poslala poruku Jovanka Laličić da ćete biti isključeni iz stranke i samim tim ostati bez bona od deset eura za prisustvo na nekoj od vaših promocija! Jasno nam je, s razlogom ste zabrinuti.

I na samom kraju, možda još niste čuli: politika vaše partije doživljava svoj krah. I što vam prije to kažu – biće bolje za vas! Vratićete se izvornim vrijednostima Crne Gore. Istim onim vrijednostima koje mi ovih dana sa ponosom čuvamo od vas i vama sličnih.

U četvrtak ponovo šetamo. Mladi, lijepi, ponosni. Još vam nije kasno. Dođite da skupa svijetu pošaljemo sliku ljubavi! Ili, pak, nastavite da živite u zabludama i radujte se „ludorijama“ vašeg šefa! Ipak je za vas prejak miris svijeća!!! Vaspitani u duhu Hrista, još jednom vam šaljemo najljepše slike Nikšića, kojima se ispisuju stranice crnogorske istorije.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.